Cheesecake z jagodami brez peke: 4 osvežilni recepti

Tako kot pomlad prinaša svežino, toplino in prebujanje narave, prinašamo vam tudi osvežujoče recepte za eno izmed najbolj priljubljenih sladic: cheesecake z jagodami. Idealno za uživanje v zmernem pomladnem soncu in uživanju v sadežih, ki jih ta sezona ponuja, jagode pa so popoln dodatek tej brezčasni sladici. Preizkusite te enostavne in okusne recepte, ki bodo zagotovo popestrili vaše pomladne dni.

Deli novico s tvojimi prijatelji

V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj različic priljubljenega cheesecakea z jagodami, od klasične različice s kremnim sirom in podlago iz piškotov do različic z mascarponejem, ki spominjajo na tiramisu. Vse so enostavne za pripravo, rezultat pa je pravi pomladni užitek na krožniku.

Cheesecake z jagodami brez peke

Za prvi recept boste potrebovali sestavine, ki resnično spominjajo na pravi pečeni cheesecake, vendar so vse lahko dostopne, celoten postopek pa precej preprost.

Čeprav gre za bolj zdravo različico sladice, bodite zmerni, saj ta sladica ni ravno revna s kalorijami.

Sestavine za podlago:

  • 200 g polnozrnatih piškotov
  • 80 g stopljenega masla

Sestavine za kremo:

  •  400 g kremnega sira
  •  200 ml sladke smetane za stepanje
  •  1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
  •  3 žlice medu
  •  sok polovice limone

Sestavine za preliv:

  • 250 g svežih jagod
  •  1 žlica medu
  •  1 čajna žlička limoninega soka
  •  1 čajna žlička gustina (zmešanega z malo vode)

Priprava:

1. Če nimate mešalnika, dajte piškote v plastično vrečko z zadrgo in jih zdrobite z valjarjem. Zdrobljene piškote prenesite v skledo in jim dodajte stopljeno maslo, nato pa dobro premešajte.

2. Mešanico pritisnite v okrogel pekač premera 20 cm, ki ste ga prej obložili s papirjem za peko. Podlago postavite v hladilnik, da se strdi.

3. Za kremo zmešajte kremni sir z medom, vanilijevim ekstraktom in limoninim sokom.

4. V ločeni skledi stepite smetano, nato pa jo povežite z mešanico kremnega sira.

5. Izvlecite podlago iz hladilnika, enakomerno razporedite kremo in jo vrnite v hladilnik za dve uri.

6. V tem času narežite jagode in jih kuhajte v loncu z medom in limono, dokler ne postanejo mehke. Dodajte gustin, ki ste ga prej zmešali z malo vode, in kuhajte, dokler se mešanica ne zgosti.

7. Ko se preliv iz jagod ohladi, ga prelijte po kremni plasti in cheesecake vrnite v hladilnik. Najbolje je, da ga pustite čez noč.

8. Po želji okrasite cheesecake s svežimi jagodami.

 

Torta z jagodami in sirom brez peke

Sestavine:

  • 200 g mletih keksov
  •  100 g stopljenega masla
  •  500 g kremnega sira
  •  300 ml smetane za stepanje
  • 100 g sladkorja v prahu
  •  300 g jagod (svežih ali zamrznjenih)
  •  1 paket želatine v prahu
  • 3 žlice limoninega soka

Priprava:

1. Zmešajte mlete kekse s stopljenim maslom in pritisnite mešanico na dno modela.
2. V posodi stepite kremni sir, sladkor v prahu in limonin sok, dokler ne dobite gladke mase.
3. Dodajte prej pripravljeno želatino (po navodilih na embalaži) v mešanico sira.
4. V drugi posodi stepite smetano za stepanje in jo nežno vmešajte v mešanico.
5. Na pripravljen biskvit razporedite mešanico sira, nato postavite v hladilnik za najmanj 4 ure.
6. Pred serviranjem okrasite torto s svežimi jagodami.

 

Cheesecake z jagodami in mascarponejem

Sestavine:

  •  200 g digestivnih keksov
  • 100 g masla
  •  250 g mascarpone sira
  •  200 ml smetane za stepanje
  •  100 g sladkorja v prahu
  •  250 g jagod
  •  1 paket želatine

Priprava:

1. Zdrobljene kekse zmešajte z stopljenim maslom. Mešanica naj bo kompaktna, nato jo razporedite na dno modela.
2. V veliki posodi stepite mascarpone s sladkorjem v prahu, dokler ne dobite gladke mase.
3. Stepite smetano za stepanje in jo nežno vmešajte v mascarpone mešanico.
4. Pripravite želatino po navodilih in jo dodajte v mešanico sira.
5. Razporedite mešanico na biskvit in postavite v hladilnik za nekaj ur.
6. Za dekoracijo položite sveže jagode na vrh torte pred serviranjem.

cheesecake z jagodami 4 recepta

Enostaven cheesecake z jagodami

Sestavine:

150 g mletih keksov
70 g stopljenega masla
400 g kremnega sira
100 g sladkorja v prahu
150 ml kisle smetane
200 g jagod
1 paket želatine

Priprava:

1. Zmešajte mlete kekse s stopljenim maslom in pritisnite mešanico na dno modela.
2. Stepite kremni sir s sladkorjem v prahu in kislo smetano, dokler ne dobite gladke mase.
3. Pripravite želatino po navodilih in jo dodajte v mešanico.
4. Razporedite mešanico sira preko biskvita in pustite v hladilniku, da se strdi, vsaj nekaj ur.
5. Na koncu okrasite torto s svežimi jagodami in postrezite.