Dobra omaka lahko preoblikuje okus tudi najbolj medle in skromne hrane. Tale omaka na osnovi miso paste in naribanega ingverja je najboljši dokaz za to.
Miso pasto zmešamo z rastlinskim oljem in praženim sezamovim oljem, sveže nasekljanim ingverjem in jabolčnim kisom ter sladkamo z malo medu in rjavim sladkorjem. Po želji lahko dodamo tudi malo naribanega svežega česna ali česna v prahu.
To kombinacijo močnih začimb lahko uporabite kot solatni preliv, marinado za meso in ribe ali kot omako za zelenjavo na žaru.
Miso pasta in ingverjeva omaka – sestavine:
60 ml rastlinskega olja
3 čajne žličke naribanega svežega ingverja
2 žlici miso paste
2 žlici jabolčnega kisa
2 čajni žlički medu
2 čajni žlički rjavega sladkorja
1 čajna žlička praženega sezamovega olja
Miso pasta in ingverjeva omaka – priprava:
Zmešamo rastlinsko olje in opečeno sezamovo olje z miso pasto. Dodamo jabolčni kis, med in rjavi sladkor. Dodamo sveže nariban ingver in vse skupaj premešamo. Po želji postrežemo z mesom, ribami, jajci ali zelenjavo.
Več kulinaričnih vsebin tukaj,