Dobrodelna katra dosegla nov svetovni rekord

Nekdanji slovenski predsednik Borut Pahor je zjutraj objavil, da je njegova katrca dosegela nov svetovni rekord: 82.135,78 evrov.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Potem ko je družina Fratar na dražbi prevzela katrco nekdanjega predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja, se je odločila za drugi korak. Katrco so namreč znova dali na humanitarno dražbo. Denar bo zbiralo Območno združenje Rdečega križa Dravograd. Zbrani denar bodo namenili Splošni bolnišnici Slovenj Gradec, organizacijam Junaki 3. nadstropja in Inštitut Zlata pentljica.

Predsednik Pahor se je danes zjutraj na svojem Facebook profilu oglasil z veselo novico: katrica je, kot so mu sporočili Fratarjevi, dosegla nov rekord in znova stopila na svetovno sceno. Do današnjega dne je na računu za dobrodelno katro zbranih 82.135,78 eur.

”To jasno pomeni nov svetovni rekord, v skupnem znesku pa bo katra naredila dobrega dela za 142.135,78 eur. Vsaj zaenkrat, ker še ni konec,” je zapisal v sporočilu.

Vplačila za dobrodelno katro so mogoča do vključno 31. marca 2023. Novi lastnik bo izžreban 4. aprila 2023 ob 15. uri v Dravogradu.