Dobrodelno društvo Upanje za otroke Afrike

Deli novico s tvojimi prijatelji

Se še spomnite, da je aprila naša urednica spletnega portala in novinarka Petra Mežnarc zbirala donacije in odšla v Gambijo. Zakaj tja? Ker je tam plačevala šolanje za deklico Maimuno in jo je želela spoznati.

 

To potovanje jo je še bolj prepričalo, da je tem otrokom potrebno pomagati, saj nimajo ničesar. Nekateri ne hodijo niti v šolo, ker si je starši ne morejo privoščiti. Ko se je vrnila s potovanja, se je odločila, da skupaj s prijatelji ustanovi društvo. Tako je nastalo Dobrodelno društvo Upanje za otroke Afrike s sedežem v Izoli.

 width=

Društvo sodeluje z dobrodelnim društvom v Gambiji in njegovim predstavnikom ter učiteljem Sankung Manjangom. »Pripravili smo seznam otrok, ki jim je naprej potrebno pomagati. Gre za otroke, ki odraščajo brez enega ali obeh staršev in za invalidne otroke,« pojasni predsednica društva Petra Mežnarc. Kako torej poteka program podpore otrokom? »Pomoč otrokom poteka po sistemu botrstva na daljavo ter zbiranju donacij, ki jih bomo namenili za šole oziroma za izobraževanje učiteljev. Otroci v Afriki imajo težko življenje. Z botrstvom se njihovo življenje spremeni. Denar, ki ga mesečno namenjate otrokom, prejmejo njihovi skrbniki ali starši. V prvi vrsti je pomoč namenjena izobraževanju otrok. V pomoč je vključeno tudi to, da poskrbijo, da je otrok primerno oblečen in obut,« še razloži. Ob tem izpostavi, da so v društvu trdno zavezani nadzoru porabe denarja, zato se vsak boter lahko tudi odloči in obišče svojega varovanca. »Najpomembneje je, da veste, kdo dobi denar in čemu je bil namenjen,« zaključi predsednica.

 

DOBRODELNO DRUŠTVO UPANJE ZA OTROKE AFRIKE

Morova 25 F, 6310 Izola

Matična številka: 2700522000

 

Bančni račun: SI56 2900 0005 3402 140

Odprt pri UniCredit Banka Slovenije d.d.

Referenca: SI 99

Koda namena: CHAR

upanjezaotroke@gmail.com