Glede na dodatke in vrsto sladoled ni preveč kaloričen, če pa želite poskusiti nekaj novega, si pripravite domač breskov sladoled. Predstavljamo vam klasičen in fit recept, po želji. Odlična sladica, pa tudi prigrizek.
Klasični breskov sladoled
Sladoled zahteva sestavine, ki jih običajno imate v kuhinji, in je namenjen tistim, ki se vedno držijo klasike in jim nekaj sladkorja in mlečne maščobe ne predstavlja drame.
Izberite čim bolj zrele breskve.
Sestavine:
500 g olupljenih breskev
200 ml sladke smetane
200 ml mleka
100 g sladkorja
1 žlica limoninega soka
1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta.
Priprava
V mešalniku zmešajte breskve, limonin sok in sladkor. Vmešajte vanilijev ekstrakt, mleko in smetano.
Mešanico pustite v hladilniku nekaj ur.
Če imate aparat za sladoled, vanj dajte mešanico ali sladoled prestavitev v zamrzovalnik.
Mešajte vsakih 45 minut, dokler ne dobite kremaste teksture.