Klasični sladoledi so narejeni iz jajc, polnomastnega mleka, sladke smetane in sladkorja. So izjemno kremasti, bogatega okusa in svilnate teksture.
Enako okusno in kremasto različico pa lahko pripravite tudi doma. Za ta recept za domači sladoled se namesto mleka in smetane uporablja zrnati sir. Kremasto teksturo in kanček sladkobe mu dajejo zrele banane, neustavljiv okus pa kakav v prahu in malo vanilijevega ekstrakta.
In na koncu beli sladkor nadomestite s pravim javorjevim sirupom ali medom.
Vse sestavine morate le zmešati v dobrem mešalniku ali sekljalniku, preliti v kovinsko posodo in za dve uri postaviti v zamrzovalnik, nato pa sladoled razdeliti na kroglice in postrežemo.
Domači sladoled iz zrnatega sira
Sestavine
450 g kristalnega sira
120 ml medu ali pravega javorjevega sirupa
30 g nesladkanega kakava v prahu
2 zreli banani
2 čajni žlički vanilijevega ekstrakta
Priprava
V dobrem mešalniku ali multipraktiku zmešajte zrnati sir, olupljene zrele banane, nesladkan kakav v prahu, med in vanilijev ekstrakt. Mešajte dokler se sestavine ne združijo in ne dobite gladke zmesi.
Nastalo zmes v eni enakomerni plasti prenesite na kovinsko ploščo in postavite v zamrzovalnik za dve uri oziroma dokler zmes popolnoma ne zamrzne.
Ko zmes zamrzne, jo vzemite iz zamrzovalnika, pustite na kuhinjskem pultu približno pet minut, nato pa z zajemalko za sladoled oblikujte kroglice in postrezite v skodelici ali kornetu.
Več kulinaričnih vsebin tukaj.