Domača čarobna omaka: iz pečene zelenjave na mizo v pol ure

Po tem receptu kečapa nikoli več ne boste kupili.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Če imate radi naravne, domače omake brez konzervansov, je tale recept kot nalašč za vas. Priprava je enostavna, okus pa izjemno bogat in vsestransko uporaben.

Sestavine:

  • 1,5 kg paradižnika

  • 1 rdeča pesa

  • 2 korenčka

  • 1 rdeča paprika

  • 1 rdeča čebula

  • 1 bela čebula

  • 1 žlica oljčnega olja

  • nekaj svežih listov bazilike

  • ščepec origana

Priprava:


Vso zelenjavo operemo in narežemo na večje kose.

Položimo jo na pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo približno pol ure pri 180 °C, da se zmehča in rahlo zapeče.

Nato vse skupaj stresemo v blender, dodamo žlico oljčnega olja, nekaj svežega bazilika ter origano, in zmešamo v gladko omako.

Unknown 114


Omako lahko takoj uporabimo za pico, testenine ali kot osnovo za druge omake. Če jo želimo shraniti dlje časa, jo lahko pasteriziramo in spravimo v sterilizirane kozarce.

Za vas smo pripravili tudi recept za domačo majonezo:

Domača majoneza – boljša in okusnejša izbira