Pizza s pestom je prava oda preprostosti. Bazilika, češnjevi paradižniki in mocarela – okusno in preprosto.
Preverjena kombinacija sestavin je skrivnost odličnega rezultata, in ko boste to pizzo enkrat poskusili, se boste zagotovo pogosto vračali k njej.
Odlična je za sproščeno večerjo s prijatelji ali ko si preprosto želite popestriti vsakdanje kosilo.
Pizza s pestom – sestavine:
koruzna moka za razvaljanje testa
450 g kupljenega testa za pico
120 ml pesta z baziliko in oljčnim oljem
110 g sveže mocarele, natrgane
10–15 češnjevih paradižnikov
sveža bazilika
ščepec pekoče paprike
Pizza s pestom – priprava:
Pečico segrejte na 260 stopinj.
Pekač potresite s koruzno moko, testo položite na pekač, ga raztegnite in prebodite z vilicami.
Testo pecite 5 minut.Testo vzemite iz pečice in ga premažite z 2 žlicama pesta.
Potresite s sirom in paradižnikom ter pecite 6 do 8 minut oziroma dokler ne dobi lepe barve.
Na pizzo dodajte nekaj čajnih žličk pesta.
Potresite s svežo baziliko in ščepcem pekoče paprike, narežite in postrezite.