Drugi del kandidature Pirana za EPK 2025

Deli novico s tvojimi prijatelji

24. in 25. avgusta bodo v okviru projekta Tlakovec, ki je pomemben del drugega kroga kandidature Pirana za evropsko prestolnico kulture 2025, utirali pot skupnemu kulturnemu razvoju občin slovenske Istre. Tlakovec je namenjen krepitvi zmogljivosti lokalnih kulturnih izvajalcev in ustanov ter pomembno prispeva k uspešnosti prijave in uresničljivosti programa.

 

Piran, Istra 2025

Še malo, pa bo #valsprememb pljusknil ob obalo slovenske Istre in njenih štirih občin, lepo zbranih v kratici PIKA (Piran, Izola, Koper, Ankaran). Tako napoveduje slogan projekta PI2025, ki se je uspešno uvrstil v drugi krog kandidature za evropsko prestolnico kulture. S tem se prvič po drugi svetovni vojni sloveska Istra v sodelovanju s hrvaško Istro ter italijanskimi Trstom, Miljami in Benetkami loteva evropskega kulturnega projekta. V času priprave druge projektne knjige, ki bo ključni izdelek za končni izbor slovenskega kandidata za evropsko prestolnico kulture 2025, pa želimo skupaj z različnimi deležniki in tudi širšo javnostjo poglabljati znanje, krepiti sodelovanje, odgovoriti na vprašanja in se prepustiti (na)valu novih idej. Vse to prinaša Tlakovec.

 

Tlakovec

Na celodnevnih delavnicah se bomo pustili navdihniti največjim strokovnjakom z različnih področij, povezanih s kandidaturo. »Svoje znanje in neprecenljive izkušnje bodo z nami delili dr. Ulrich Fuchs, predavatelj in svetovalec EPK na področju evropske razsežnosti projekta, Agata Etmanowicz, strokovnjakinja za procese razvoja občinstev, ki sodeluje tudi pri projektu Reka 2020, in prof. dr. Suzana Žilič Fišer, strokovnjakinja za medije in komunikacije.

Vabimo vas, da se nam v ponedeljek, 24. 8., in torek, 25. 8. 2020, pridružite v živo v občinski palači na Tartinijevem trgu 2 v Piranu ali pa sodelujete na delavnicah preko spletne platforme Zoom. Dogodek bo v ponedeljek potekal od 9.30 do 16.30, v torek pa od 10.00 do 13.00. Skupaj bomo odstirali vprašanja in iskali odgovore na področjih, ki so pomembna za (boljšo) prihodost kulture v naši regiji«, so povedali v ekipi.

 width=