Energije tedna: TEDEN MOČI POPOLNEGA SONČEVEGA MRKA 

Smo tik pred pomembnimi energijskimi vrati, ki se po popolnem Sončevem mrku, o katerem je toliko pisanja, odpirajo kot darilo, izziv ali priložnost za “novo pot in podobo” nas, kolektiva in sveta kot celote po velikih procesih transformativnega celjenja. Poglejmo, kaj nam še prinašajo energije tedna, ki je pred nami.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Popolni Sončev mrk se bo dovršil ob 20:20 in pri nas ne bo viden, a čutili ga bomo vsi v vsakem delčku življenja. Seveda če smo zavestni dogajanja zgoraj in spodaj, v nas in okrog nas, če vidimo širše, povezujemo in delujemo srčno in po svojiih najboljših močeh. Njegov vpliv čutimo že nekaj mesecev in ga bomo čutili še dolgo, še posebej okrog njegovih “reaktivacij”, a o tem ob drugi priložnosti.

Energije tedna in priložnosti mrkov

Za nas kot posameznike je pomembno, da vemo, katera področja življenja nam ta in vsak izmed mrkov odpirajo, jih prebujajo, da jasneje vidimo, čistimo sence, uravnovešamo in postajamo bolj zdravi v vseh pogledih. Tokratni popolni Sončev mrk se bo dovršil v ponedeljkovem večeru z objemom Lune in Sonca na točki Kirona na 19 stopinji znamenja ovna. V znamenje ovna je vstopila tudi Venera, da začutimo lepoto, ko se izražamo v sebi lastni podobi skozi ustvarjalnost. Tu je tudi že Luna, ki je vstopila v nedeljskem popoldnevu in hiti proti Soncu, ki nam ob S vozlu kaže pot življenja in Kironu, ki ob mrku odpira še en proces (samo)ozdravljenja na nivoju zavedanja sebe. In tu je tudi retrogradni Merkur, ki nas s pogovori za nazaj, izražanjem sebe tako kot prej nismo zmogli, vrača točno tja, kjer ta trenutek potrebujemo biti. Mi pa se umirjajmo, uživajmo manj hrane, lahko se postimo, pijmo čisto izvirsko vodo in se prepustimo poti življenja, na kateri zmoremo biti zdravi, močni, srčni in plemeniti obenem.

Luna v znamenje bika

Po mrku bo Luna že v noči na torek ob 04:38 prestopila v znamenje bika, da se bomo umirili in povezali s cvetočo naravo. Če je ša kaj bolečega, to iskreno začutimo, objemimo in prepustimo uravnovešanju. Sreda bo želela biti aktivnejša, a dotik Marsa in Saturna v znamenju ribi nas lahko zaustavi, da  ponovno intuitivno in modro predelamo korake naprej. V četrtek popoldan bomo z Luno v znamenju dvojčkov že bolj aktivni, klepetavi in igrivi, retrogradni Merkur pa nas bo vračal na pogovore, ki so potrebni razčiščevanja in pazljivega izražanja sebe, da bomo našli skupne točke sodelovanja. To bo še posebej pomembno, saj bo nočna združitev Sonca in Merkurja razjasnila marsikaj skritega znotraj in zunaj nas. Hitimo počasi v konkretnih aktivnostih, poslušajmo mladost in modrost, saj njuna dvojica najbolje deluje skozi medsebojno podporo. Naj bo sobota z Luno v dvojčkih igrivo pomladna, popoldan se prepustimo dogajanju brez prevelikih zahtev po dorečenosti. Zvečer ob 19:44 bo Luna prestopila v znamenje raka za prijeten družinski večer in prijazno nedeljo. Naj nam bo lepo.