Sestavine, kot so sveža jabolka in orehi, ga ne naredijo le okusnega, ampak tudi bolj zdravega v primerjavi s klasičnimi sladicami. Z dodatkom temne čokolade na koncu boste dobili popolno sladico za vsako priložnost.
Sestavine:
-
4 jajca
-
2 skodelici sladkorja
-
1 vanilijev sladkor
-
2 skodelici griza
-
2 skodelici orehov
-
1 skodelica olja
-
1 skodelica mleka
-
2 žlici kakava
-
Lupina enega limone
-
4 naribana jabolka
-
200 g temne čokolade in 2 žlici olja
Priprava:
Najprej zmešajte jajca, sladkor in vanilijev sladkor, dokler ne dobite penaste zmesi. V drugi posodi zmešajte vse suhe sestavine: griz, orehe, kakav in lupino limone.
Dodajte suhe sestavine k zmesi z jajci, nato pa vlijte olje in mleko. Vse dobro premešajte.
Na koncu dodajte naribano jabolko in še enkrat vse dobro premešajte. Zmes vlijte v prej naoljen pekač. Pecite pri 200°C približno 40 minut ali dokler zobotrebec ne izstopi suh.
Za pripravo preliva, stopite čokolado z dvema žlicama olja in prelijte pečno sladico. Po želji lahko okrasite z dodatnimi orehi, sladkorjem v prahu ali celo s stepeno smetano.
Ta sladica je odlična za vse priložnosti. Zaradi kombinacije jabolk, orehov in cimeta boste dobili bogato in sočno sladico, ki bo zadovoljila vse ljubitelje sladkarij.