Mesna štruca – sestavine
700 g mletega mesa (mešanica svinjine in govedine)
2 jajci
2 rezini starega kruha ali 4 žlice drobtin
1 dl mleka
1 čebula
2 stroka česna
1 žlica gorčice
svež peteršilj
sol, poper
olje za cvrtje
Za preliv:
2 žlici kečapa ali paradižnikove mezge
1 žlica gorčice
Priprava
Kruh namočite v mleku in pustite, da se zmehča.
Čebulo drobno sesekljajte in jo na kratko prepražite na malo olja, dokler ne postane steklena.
V veliki skledi zmešajte mleto meso, stisnjen kruh, čebulo, drobno sesekljan česen, jajca, gorčico in sesekljan peteršilj. Dobro začinite s soljo in poprom.
Oblikujte v hlebec in ga položite na naoljen pekač, obložen s papirjem za peko.
Zmešajte gorčico in kečap ter namažite po vrhu štruce.
Pecite pri 180 °C približno 60 minut, dokler ne dobi lepe rjave skorje.
Serviranje
Mesna štruca se odlično poda k pire krompirju, pečeni zelenjavi ali polenti. Narezano na debelejše rezine lahko postrežemo tudi hladno s solato ali v sendviču.
Za več kulinaričnih vsebin klik tukaj.