EVROPSKA FILMSKA AKADEMIJA: Osnovnošolci se bodo znašli v vlogi žirije

Deli novico s tvojimi prijatelji

V nedeljo bodo slovenski osnovnošolci zadnje triade v izolskem Art Kinu Odeon med tremi nominiranci izglasovali svojega prejemnika evropske nagrade mladega filmskega občinstva Evropske filmske akademije (EFA). Dogodek med drugim napoveduje letošnji jubilejni, 15. mednarodni filmski festival Kino Otok, ki bo potekal med 5. in 9. junijem.

Nedeljskemu filmsko-vzgojnemu dogodku v izolskem kinu se letos pridružuje rekordnih 56 evropskih mest iz 35 držav. Najstniki si bodo v Art Kinu Odeon ogledali tri evropske filme, in sicer Old Boys v režiji Tobyja McDonalda, Los Bando Immortale v režiji Christiana ter Fight Girl v režiji Johana Timmersa.

Old Boys

V šolski interpretaciji gledališke igre Cyrano de Bergerac neroden, vendar ustvarjalen fant, pomaga privlačnemu, vendar osupljivo omejenemu šolskemu zvezdniku, zapeljati hčerko gostujočega učitelja francoščine.

Los Bando Immortale

Zasedba se v divji tekmi s časom, policijo in starši poda na potovanje čez državo na državno rockovsko tekmovanje, kjer doživijo mnoge zanimive dogodivščine.

Fight Girl

Film govori o nadarjeni in vročekrvni kickboxerki Bo, katere starši so v ločitvenem postopku. Bo se mora naučiti, kako obvladati svoja čustva in obenem sprejeti dejstvo, da ne more imeti nadzora nad vsem.

Po treh projekcijah se bodo mladi žiranti o filmih pogovarjali ter na koncu izglasovali slovenskega zmagovalca. Ves čas bodo preko spleta tudi v stiku z vrstniki iz vse Evrope, tudi ko bosta dva predstavnika slovenske žirije prek videokonference sporočila izide glasovanja v nemški Erfurt, kjer bodo zmagovalnemu filmu še isti večer podelili evropsko nagrado mladega filmskega občinstva EFA.