Google Flights razkriva novo funkcijo, ki vam pomaga prihraniti denar

Redni uporabniki storitve Google Flights bodo morda opazili novo funkcijo, ko bodo naslednjič obiskali spletno mesto, da bi preverili vozne rede letalskih družb in primerjali cene letov.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Nova funkcija, uradno objavljena konec avgusta, so Googlove smernice o najcenejšem terminu za rezervacijo leta. Obenem Google Flights ponuja možnost obvestil o sledenju cenam in tudi možnost garancije cene, ki že obstaja.

 

Hkrati s to novico je Google Flights objavil tudi najbolj iskane destinacije za potovanja z odhodi od 20. decembra 2023 do 5. januarja 2024 z letališč v ZDA. Letovišče Cancun v Mehiki zaseda prvo mesto.

 

Nova funkcija za prihranek denarja

 

Google Flights pravi, da že omogoča uporabnikom, da vidijo, ali so trenutne cene za iskanje nizke, običajne ali visoke v primerjavi s preteklimi povprečji za isto pot.

 

Toda od sedaj bodo iskanja, ki imajo zanesljive podatke o trendih, uporabnikom omogočila tudi ogled, v katerem časovnem okviru so bile cene običajno najnižje. Uporabniki se lahko tako bolje odločijo, ali bodo rezervirali zdaj ali pozneje, so povedali v Googlu.

 

Sledenje cenam: uporabniki, ki želijo počakati na nižje cene vozovnic, preden rezervirajo, lahko uporabijo funkcijo sledenja cenam, ki »lahko namesto vas opravi večino težkega dela”, še pravijo.

 

Ljudje, ki omogočijo sledenje cenam, bodo samodejno obveščeni, če bodo cene letov “znatno padle”, sporoča Google. Nastavite ga lahko tako, da sledite za določene datume ali za sledenje cen »poljubnih datumov«. Uporabniki morajo biti prijavljeni v svoje Google račune, da lahko to uporabljajo.

 

Garancija cene: pri nekaterih rezultatih letov lahko uporabniki opazijo pojavno ikono garancije cene. Če rezervirate enega od teh letov, je Google dejal, da bo spremljal ceno vsak dan pred vzletom.

 

»Če se cena zniža, vam bomo razliko povrnili prek storitve Google Pay. Te garancije cen so del pilotnega programa, ki je na voljo za izbrane itinerarje Book on Google z odhodom iz ZDA,« so zapisal v sporočilu za javnost.

 

Google pravi, da je najboljši čas za rezervacijo letov za božične počitnice okoli začetka oktobra.

 

»Povprečne cene so ponavadi najnižje 71 dni pred odhodom – velika sprememba glede na naše vpoglede iz leta 2022, ki so ugotovili, da so bile povprečne cene najnižje le 22 dni pred odhodom,« je v sporočilu zapisal Google.