Za odlično hitro kosilo potrebujemo:
𝐒𝐞𝐬𝐭𝐚𝐯𝐢𝐧𝐞:
– en zavitek vlečenega testa
-700 g skute
-150 g kisle smetane
– en navadni jogurt
-2 jajci
– sol in poper po okusu
-voda in sončnično olje
Potrebujemo:
Pekač, premera 24 centimetrov.
Priprava:
Najprej se lotimo priprave nadeva – skupaj zmešamo skuto, kislo smetano, jogurt, jajci in sol in poper. Ko imamo nadev pripravljen, se lotimo zlaganja – začnemo s testom. Dva lista vlečenega testa rahlo “namečkamo” oziroma “nagubamo” in ju položimo na dno pekača (enega na drugega). Namečkano vlečeno testo premažemo z mešanico sončničnega olja in vode in čez namažemo skutni nadev. Postopek nadaljujemo z enim “namečkanim” listom vlečenega testa na plast. Zaključimo z dvema, lahko tudi tremi listi “namečkanega” vlečenega testa, ki jih položimo enega na drugega in jih dobro premažemo z mešanico olja in vode.
Gužvaro pečemo 50 minut na 180 °C. Med pečenjem gužvaro še dvakrat premažemo z mešanico olja in vode. Druga varianta recepta pa je, da olje vmešamo v skutino maso in gužvaro po vrhu prelijemo z radensko.