Ta recept je prava spletna uspešnica, eden od razlogov za to pa je dejstvo, da za pripravo ne potrebujete mešalnika ali pečice.
Pita se namreč peče v ponvi na štedilniku.
Jabolčna pita – sestavine
Za nadev
2 veliki jabolki
30 gramov masla
30 gramov sladkorja
cimet po okusu
Za testo
1 jajce
30 gramov sladkorja
8 gramov vanilijevega sladkorja
30 ml olja
150 gramov jogurta
140 gramov gladke moke
8 gramov pecilnega praška
Priprava
Jabolka najprej olupite, nato operite, prerežite na pol in odstranite peške ter na koncu narežite na rezine.
Jajce stepite s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem. Dodajte olje in dobro premešajte, nato pa še jogurt. Na koncu vmešajte moko, pomešano s pecilnim praškom, ki ga lahko predhodno tudi presejete. Mešajte z metlico, dokler ne dobite gladke zmesi.
V ponvi stopite maslo, nato dodajte sladkor in premešajte. Nato v ponev dajte jabolka in jih na majhnem ognju kuhajte približno 10 minut. Po želji dodajte cimet in premešajte. Pripravljeno zmes prelijte čez jabolka, pri čemer jo nežno poravnajte z lopatico, da popolnoma prekrije jabolka. Ponev pokrijte in pecite 10 minut.
Nato z zobotrebcem preverite, ali je notranjost pite suha. Če na zobotrebcu ni mokre zmesi, jo obrnite na drugo stran, da se tudi ta zapeče. Najlažje to storite tako, da pito obložite s krožnikom v velikosti ponve, nato pa jo skupaj s pekačem obrnete in jo tako prenesete na krožnik. Nato jo preprosto prestavite s krožnika nazaj v ponev. To ponovno pokrijte in pecite še pet minut.
Za več kulinaričnih vsebin klik tukaj.