Hitri Gonzales: Sladica, ki je pripravljena v hipu

Če iščete hiter recept za sladico, ki vas bo popeljala nazaj v otroštvo, ste prišli na pravo mesto. Ta mehka, sočna in dišeča sladica s čokoladno-mlečno glazuro je odlična izbira, ko nimate veliko časa. Pa še zanimivo ime ima – Hitri Gonzales.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Verjetno že imate doma vse, kar potrebujete – jajca, moko, mleko in malo kakava – in rezultat je sladica, ki bo izginila, še preden se bo ohladila. In morda jo boste prepoznali po zanimivem imenu – Hitri Gonzales.

Hitri Gonzales – sestavine:

Za biskvit:

3 jajca
14 žlic sladkorja
1 vrečka vanilijevega sladkorja
150 ml olja
200 ml mleka
15 žlic gladke moke
1 vrečka pecilnega praška

Za preliv:

20 žlic mleka (čokolada ali voda po originalnem receptu)
10 žlic sladkorja
1 vrečka vanilijevega sladkorja
125 g margarine ali masla
2–3 žlice kakava v prahu

hitri gonzales

Hitri Gonzales – priprava:

V veliki skledi stepemo jajca, sladkor in vanilijev sladkor, da postane lahka in kremasta zmes.

Dodajmo olje, mleko, presejano moko s pecilnim praškom in nežno mešamo, dokler ne dobimo gladke zmesi.

Pekač namažemo z maslom in potresemo z moko, nato pa vanj vlijemo pripravljeno testo.

Pečemo v pečici, ogreti na 170 stopinj, približno 20 minut oziroma dokler zobotrebec ne pride ven čist.
Medtem ko se sladica peče, v kozici med stalnim mešanjem segrejemo vse sestavine za preliv, dokler se maslo ne stopi in se vse skupaj združi v gladko zmes.
Pečeno sladico takoj narežite na kocke in jo, dokler je še vroča, prelijte s prelivom, da prodre med kocke.
Pustite, da se popolnoma ohladi, nato pa po želji potresite s kokosom.