Verjetno že imate doma vse, kar potrebujete – jajca, moko, mleko in malo kakava – in rezultat je sladica, ki bo izginila, še preden se bo ohladila. In morda jo boste prepoznali po zanimivem imenu – Hitri Gonzales.
Hitri Gonzales – sestavine:
Za biskvit:
3 jajca
14 žlic sladkorja
1 vrečka vanilijevega sladkorja
150 ml olja
200 ml mleka
15 žlic gladke moke
1 vrečka pecilnega praška
Za preliv:
20 žlic mleka (čokolada ali voda po originalnem receptu)
10 žlic sladkorja
1 vrečka vanilijevega sladkorja
125 g margarine ali masla
2–3 žlice kakava v prahu
Hitri Gonzales – priprava:
V veliki skledi stepemo jajca, sladkor in vanilijev sladkor, da postane lahka in kremasta zmes.
Dodajmo olje, mleko, presejano moko s pecilnim praškom in nežno mešamo, dokler ne dobimo gladke zmesi.
Pekač namažemo z maslom in potresemo z moko, nato pa vanj vlijemo pripravljeno testo.
Pečemo v pečici, ogreti na 170 stopinj, približno 20 minut oziroma dokler zobotrebec ne pride ven čist.
Medtem ko se sladica peče, v kozici med stalnim mešanjem segrejemo vse sestavine za preliv, dokler se maslo ne stopi in se vse skupaj združi v gladko zmes.
Pečeno sladico takoj narežite na kocke in jo, dokler je še vroča, prelijte s prelivom, da prodre med kocke.
Pustite, da se popolnoma ohladi, nato pa po želji potresite s kokosom.