Rižota z radičem in gorgonzolo bo skuhana v samo 25 minutah, kar vam daje dovolj časa, da si spočijete po napornem delovniku in v miru uživate v okusnem kosilu.
Sestavine za štiri osebe
500 ml zelenjavne juhe
360 g riža carnaroli
300 g rdečega radiča
100 g gorgonzole
70 g orehov
pol čebule
olivno olje, sol
Priprava
Radič operemo in narežemo na trakove. Čebulo sesekljamo na kocke.
Na 2 do 3 žlicah olivnega olja prepražimo čebulo, nato dodamo riž in ga rahlo popečemo. Prelijemo s toplo zelenjavno osnovo.
Ko tekočina izpari, dodamo narezan radič, zalijemo z juho in kuhamo približno 15 minut, občasno premešamo in po potrebi dolijemo še osnove.
Ko je riž skoraj kuhan, odstavimo z ognja in vmešamo na kocke narezano gorgonzolo. Po potrebi dolijemo še tekočine.
Postrežemo takoj z nekaj grobo sesekljanimi orehi. Glede na to, da je gorgonzola slana, jed ne potrebuje dodatne soli.
Za več kulinaričnih vsebin klik sem.