Hitri recept: Rižota z radičem in gorgonzolo

Pripravili smo vam poseben recept za naporne dneve, ko se iz službe vračate lačni in vam med potjo domov manjka volje do kuhanja.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Rižota z radičem in gorgonzolo bo skuhana v samo 25 minutah, kar vam daje dovolj časa, da si spočijete po napornem delovniku in v miru uživate v okusnem kosilu.

Sestavine za štiri osebe

500 ml zelenjavne juhe
360 g riža carnaroli
300 g rdečega radiča
100 g gorgonzole
70 g orehov
pol čebule
olivno olje, sol

Priprava

Radič operemo in narežemo na trakove. Čebulo sesekljamo na kocke.

Na 2 do 3 žlicah olivnega olja prepražimo čebulo, nato dodamo riž in ga rahlo popečemo. Prelijemo s toplo zelenjavno osnovo.

Ko tekočina izpari, dodamo narezan radič, zalijemo z juho in kuhamo približno 15 minut, občasno premešamo in po potrebi dolijemo še osnove.

Ko je riž skoraj kuhan, odstavimo z ognja in vmešamo na kocke narezano gorgonzolo. Po potrebi dolijemo še tekočine.

Postrežemo takoj z nekaj grobo sesekljanimi orehi. Glede na to, da je gorgonzola slana, jed ne potrebuje dodatne soli.

Za več kulinaričnih vsebin klik sem.