Hrustljavi bučni štrudelj – sladica z nadevom, ki mu ne boste mogli reči ne

Ne boste mogli nehati jesti – hrustljavo testo, sladek bučni nadev in vonj cimeta, ki napolni kuhinjo. Ta sladica bo kmalu vaša najljubša

Deli novico s tvojimi prijatelji

Sestavine za štrudelj

Vlečeno testo:

500 g moke,

75 ml rastlinskega ali sončnično olja,

300 ml mlačne vode,

1 čajna žlička soli,

olje za premazovanje testa

Nadev iz buče:

1 kg buče,

1/2 čajne žličke soli,

100 g sladkorja,

1/4 čajne žličke cimeta

 

Potrebujemo še 50 ml olja za premazovanje testa in 100 g stopljenega masla za premaz štrudlja.

Priprava sladice

V posodo stresite moko, sol in olje, nato dodajte mlačno vodo. Če je testo presuho, dodajte še malo vode, če se lepi, dodajte še malo moke. Pomembno je, da vse dodajate postopoma.

Zamesite mehko, gladko testo, ki se ne lepi. Za ročno gnetenje boste potrebovali približno 15 minut, za gnetenje s kuhinjskim robotom 8–10 minut.
Oblikujte ga v kroglo, rahlo premažite z malo olja, položite na krožnik, pokrijte s prozorno folijo in pustite počivati približno 30 minut.

 

Bučo olupite, odstranite semena in naribajte. Posolite in premešajte, nato pustite približno 15 minut, da spusti vodo. Odvečno vodo ožemite z rokami, nato bučo zmešajte s sladkorjem in cimetom (če cimeta ne marate, ga preprosto izpustite).

Testo prenesite na pomokano krpo. Najprej ga rahlo razvaljajte z valjarjem, nato pa ga previdno raztegnite z rokami, od sredine proti robovom, v vseh smereh.

ai generated 8627357 1280

Testo tanko raztegnite čez celotno površino, da robovi rahlo štrlijo čez rob. Zadebeljene robove odrežite (lahko jih shranite in uporabite za drugo rundo štrudlja). Raztegnjeno testo pokapajte z oljem in ga nežno premažite z dlanmi, da se ne izsuši.

Na pripravljeno testo enakomerno razporedite nadev. Najlažje ga je razporediti z rokami, da se izognete grudicam in nadev enakomerno razporedite po celotnem testu.

S pomočjo krpe zvijte testo, začnite od širše strani. Testo najprej zvijte z ene strani do sredine, nato isto ponovite z nasprotne strani. Štrudlje položite na naoljeno pekač, enega ob drugega, brez razmika med njimi. Premažite s stopljenim maslom. Pecite v ogreti pečici pri 200 °C približno 45 minut, dokler ne dobi lepe barve in ne postane hrustljav.

Lahko uporabite tudi že pripravljeno vlečeno testo, če želite hitreje ali lažje pripraviti štrudelj.