Italijan je umrl, potem ko ga je pokopalo na tisoče kolutov sira

Italijanski sirar Giacomo Chiapparini je umrl v svoji tovarni v Bergamu.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Italijanski sirar je umrl v nedeljo, potem ko ga je zdrobilo na tisoče kolutov sira Grana Padano v skladišču za zorenje njegove tovarne v Bergamu v severni Italiji, piše CNN.

 

74-letni Giacomo Chiapparini je vstopil v skladišče za zorenje sira, da bi preveril avtomatskega robota, ki se uporablja za čiščenje kolutov sira med procesom zorenja v skladišču njegovega podjetja, poročajo karabinjerji iz Bergama.

 

V času njegove smrti je bilo okoli 10 hodnikov s policami od tal do stropa s približno 1600 koluti sira na hodnik.

 

Kot so poročali karabinjeeri, ni jasno, kako je prišlo do začetnega kolapsa, ki je privedel do tega, kar oblasti opisujejo kot »učinek domin«, kar je povzročilo zasutje sirarja.

 

Predstavniki karabinjerjev, skupaj z gasilsko brigado in dvema reševalnima službama ter drugimi lokalnimi oblastmi pravijo, da so bili na prizorišče poklicani okoli 21. ure. po lokalnem času v nedeljo.

 

Trajalo je več kot 11 ur, da so pod težkimi koluti sira našli Chiapparinijevo truplo. En kolut sira tehta kar 40 kilogramov.

 

Identificirala ga je njegova družina, ki živi in ​​dela v sirarni, je povedal tiskovni predstavnik karabinjerjev. Njegov pogreb bo danes, v četrtek.

 

Na 1policah, ki so popustile, je bilo naloženih skupno več kot 25.000 kolutov sira Grana Padano. Nastala gospodarska škoda je ocenjena na okoli sedem milijonov evrov.

 

Chiapparinijeva tovarna je bila ustanovljena v poznih sedemdesetih letih prejšnjega stoletja in proizvede okoli 15.000 kolutov sira Grana Padano vsako leto.