Italijan pod vplivom drog povzročil prometno na Šmarski

V torek ob 16.52 so na PU Koper bili obveščeni o hujši prometni nesreči na Šmarski cesti, pri odcepu za Paderno.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Policisti so z ogledom kraja ugotovili, da je 30-letni državljan Italije peljal z osebnim avtomobilom znamke BMW, hrvaške registracije, od Kopra proti Šmarjam. V desnem ovinku je izgubil oblast nad vozilom in zapeljal na nasprotno stran (preko dveh neprekinjenih ločilnih črt), kjer je trčil v osebni avtomobil 61-letne državljanke Italije, ki je pravilno vozila po svoji strani.

Vozilo te je po trku odbilo v kovinsko varovalno ograjo in v osebni avtomobil, katerega je prav tako pravilno vozil 40-letni domačin, od Šmarij proti Kopru. 30-letni voznik je bil preizkušen s hitrim testom za droge, ki je bil pozitiven na kokain, odrejen mu je bil strokovni pregled.

Pri trčenju se je huje poškodovala 61-letna voznica, državljanka Italije, lažje sta se poškodovala tudi njena 32-letna sopotnica in 40-letni voznik. Povzročitelju sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje Povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti (po 323/1 čl. KZ-1). Ob 17. uri je bil promet urejen izmenično enosmerno, cesta je bila ponovno odprta ob 20.30.