Po tem receptu bo vaša jagodna marmelada še bolj okusna

Jagode so tu, vreme je spremenljivo, zato če vikend preživljate čas doma. Idealen čas, da se lotite priprave domače marmelade. Marmelada bo odličen dodatek k palačinkam in tortam, čajno žličko ali dve pa lahko dodate tudi toplim in hladnim napitkom, kot so koktajli ali matcha latte. Vendar pa je morda najbolje, če jo postrežemo na rezini še toplega kruha z malo masla, v kombinaciji.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Ta recept se nanaša na manjšo količino, ki bo napolnila kozarec ali dva, če pa imate pri roki večjo količino sadja, ga lahko vedno skuhate več, le pazite, da vse sestavine povečate enakomerno. Ne bo preveč zapleteno, saj so sestavine preproste, le malo jih je, marmelado pa lahko na ta način dejansko naredi vsak.

Recept – jagodna marmelada

Sestavine
1,5 kg jagod
500 g sladkorja
2 neolupljeni limoni, lupinica in sok
2 vanilijeva sladkorja

Priprava
Jagode dobro operite pod tekočo hladno vodo. Z nožem odstranite peclje in jagode narežite na polovice ali četrtine, odvisno od njihove velikosti. Koščke dajte v večji lonec za kuhanje. Dodajte kristalni sladkor in vanilijev sladkor ter premešajte. Pustite stati približno pol ure. Sestavine mešajte vsakih 5 minut, da se sladkor raztopi. Jagode v kombinaciji s sladkorjem bodo ustvarile čudovit sirup.

Ponev postavite na nizek ogenj in pustite, da se sestavine kuhajo. Naribajte lupinico dveh limon, nato iztisnite sok in vse skupaj dodajte jagodam. Ko vse sestavine zavrejo, se bo pojavila pena, ki jo poskusite nežno odstraniti, ne da bi pri tem pobrali jagode in tisto fino zmes, ki se kuha. Hkrati prazne kozarce postavite v pečico, da se sterilizirajo. Temperatura 100 stopinj je zadostna.

Marmelado kuhamo do želene gostote približno pol ure. Ne sekljajte je s paličnim mešalnikom, ker so koščki jagod pomembni. Vročo marmelado nalijte v sterilizirane kozarce, takoj zaprite s pokrovi in ​​pustite, da se ohladijo na sobno temperaturo. Nato jagodno marmelado postavite na hladno mesto v shrambo.