Jesen v znamenju Martinovanja in Praznika kakijev

Jesen na destinacijo Portorož in Piran prinaša Martinovanje v Marini in jubilejni 20. Praznik kakijev v Strunjanu. Prireditvi bosta drugi novembrski vikend popestrili dogajanje ob morju  in poskrbeli za zabaven in kulinarično obarvan konec tedna.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Tridnevno praznovanje nove vinske letine pripravljajo v Marini Portorož, kjer bodo Martinovanje popestrili s koncerti priljubljenih glasbenih skupin. V četrtek, 9. novembra, bodo ob 18. uri Martinovanje v Marini otvorili v družbi komika Nejca Špeha in predsednika Krajevne skupnosti Lucija Gašperja Mahniča. Ob 19. uri bodo nastopili Etienne in Tempera band, ob 21. uri pa Mambo Kings. V petek, 10. novembra, bo za domače vzdušje poskrbel ansambel Istrski fantje, večer pa bo sklenil Griff in Zucchero celebration band. Martinovanje se bo zaključilo v soboto, 11. novembra, s koncertom skupine Booom! in Gedore.

 

 

 

Vstop na Martinovanje v Marini je brezplačen, nakup pijače in jedače pa bo možen s kuponi. V primeru dežja se bo prireditev odvijala v šotoru na isti lokaciji.

 

kaki4 Jaka Ivancic

 

 

V Strunjanu bo med 10. in 12. novembrom potekal že 20. Praznik kakijev. Na tradicionalni prireditvi bodo obiskovalci lahko kupili zabojčke kakijev in okusili številne dobrote, ki jih Strunjančani pripravljajo iz zlatega jabolka. Obiskovalce vabijo tudi na brezplačne vodene oglede Krajinskega parka Strunjan in strokovne delavnice o pridelavi, uporabi ter sušenju kakijev. Potekalo bo tudi tekmovanje za največji strunjanski kaki, ki ga bo pospremil pester kulturno-zabavni program. V petek, 10. novembra, bo v večernih urah nastopila skupina Platana, dan kasneje, v soboto, 11. novembra, pa ansambel Teci Teci.  Vstopnine ni.