Jesenska poslastica: Kaki tiramisu

Kakiji so jesenska poslastica, iz katere lahko pripravite presenetljivo lahek tiramisu brez jajc. Mascarpone krema, osvežilen kakijev pire in mehki piškoti ustvarijo svežo, sadno različico klasične italijanske sladice, ki je pripravljena v nekaj minutah.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Sestavine: 

  • 5 do 6 zrelih kakijev

  • 500g mascarpone sira

  • 500 ml sladke smetane

  • 4 žlici sladkorja v prahu (po okusu)

  • Sok limone

  • 1 čajna žlička vanilije

  • približno 300g piškotov, najbolje savoiardi

  • 300 ml pomarančnega soka

IMG 9651 1

Priprava

  • Kakije olupite in zmiksajte v gladek pire, dodajte limonin sok in vanilijo.

  • Smetano stepite do čvrstega, nato vmešajte mascarpone in sladkor v prahu.

  • Piškote na hitro pomočite v pomarančni sok (le na kratko, da se ne premočijo).

  • V posodo zložite plast piškotov in premažite s polovico kreme.

  • Dodajte plast kakijevega pireja.

  • Ponovite plasti: piškoti + krema + kaki pire.

  • Sladico postavite v hladilnik za vsaj 3–4 ure (ali čez noč).

  • Pred serviranjem po vrhu potresite malo cimeta ali naribane bele čokolade.

Uživajte v slastnem razvajanju!