Jesenski Teden restavracij 2023 je imel več kot 60 tisoč gostov, s čimer se je v skupnem številu izenačil z rekordno jesenjo 2022, zaradi nekoliko manjšega števila (4) sodelujočih restavracij pa je to novi rekord števila gostov/restavracijo. Ker je bila rekordna tudi pomlad, je imel Teden restavracij v letošnjem letu doslej največje skupno število gostov – več kot 110 tisoč.
V jesenskem Tednu restavracij so sodelovale 103 restavracije in gostilne (spomladi 108). Zaradi velikega zanimanja gostov je 11 restavracij TR še podaljšalo, takoj da so lahko sprejele tudi goste, ki v času TR niso dobili proste mize.
Letošnji poudarek TR je bil Več okusa, manj ostankov. S tem se je Teden restavracij aktivno vključil v promocijo in spodbujanje trajnosti v gostinstvu, kar je tudi pomemben del prizadevanj Slovenske turistične organizacije. Hkrati se je kot partner Tednu restavracij jeseni priključilo tudi Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano z nacionalno shemo kakovosti ”izbrana kakovost – Slovenija”.
Posebno pozornost je TR namenil tudi sedmim restavracijam, ki so iz regij, ki so jih najmočneje prizadele avgustovske poplave.