Jesenski tiramisu: Za dvig energije in izboljšanje počutja

Tiramisu z bučo se pripravi enako kot klasični, v “kosu” ali v primernih porcijah, razdeljenih v kozarce.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Predstavljamo vam preprost recept za znano italijansko sladico v jesenskem plašču.

Krema iz mascarponeja je obogatena z bučnim pirejem (domačim ali kupljenim) in nežnimi aromami cimeta in muškatnega oreščka. Vse, kar morate storiti, je, da skuhate kavo, za najboljše rezultate pa sladico pripravite dan prej in jo čez noč ohladite v hladilniku. Naslednji dan pripravite le še stepeno smetano in tiramisu okrasite po želji. Dober tek!

Bučni tiramisu – Sestavine:

425 g bučnega pireja
100 g rjavega sladkorja
3/4 čajne žličke mletega ingverja
3/4 čajne žličke cimeta
¼ čajne žličke soli
1 ščepec sveže naribanega muškatnega oreščka
150 g kristalnega sladkorja, razdeljeno
350 g maskarponeja
600 ml sladke smetane, razdeljeno
500 ml ohlajene kuhane kave
430 g piškotov
naribana čokolada in zdrobljeni oreški, po želji, za dekoracijo

tiramisu

Bučni tiramisu – Priprava:

V skledi zmešajte bučni pire z rjavim sladkorjem, ingverjem, cimetom, soljo, muškatnim oreščkom in 100 g kristalnega sladkorja.

Dodajte maskarpone in 360 ml sladke smetane.

Na kratko premešajte z električnim mešalnikom na srednji hitrosti.
V drugi skledi zmešajte kuhano kavo s 25 g kristalnega sladkorja.

Mešajte, dokler se sladkor ne raztopi.

Piškote pomočite v kavo in jih razporedite v ognjevarno posodo, pekač ali v 12 plitvih kozarcev oziroma skled.
Na plast piškotov položite plast bučne kreme in ponovite s preostalimi sestavinami, dokler jih ne porabite.

Zaključite s plastjo bučne kreme.

Tiramisu pokrijte in čez noč postavite v hladilnik.
Pred serviranjem preostalo smetano v veliki skledi stepite z električnim mešalnikom, dodajte preostalih 25 g sladkorja in okrasite tiramisu(je).

Po želji potresite z naribano čokolado in zdrobljenimi oreščki po vaši izbiri.