Jesensko druženje na Pomolu okusov

V soboto, 16. septembra, med 11. in 22. uro bo vse ljubitelje kulinarike ponovno navdušil Pomol okusov. Del bogate ponudbe istrskih jedi bo prvič tudi stojnica z vegetarijansko in vegansko kuhinjo.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Po vročem poletju se bo ponovno prileglo sproščeno druženje na izolskem pomolu, kjer se bo v soboto, 16. septembra, med 11. in 22. uro predstavilo 20 domačih gostinskih ponudnikov hrane in pijače. Na voljo bodo tako morske kot tudi mesne jedi, sladice, vino in ostale pijače. Izolski pomol bo prežet z vonjem po tartufih, zorjeni govedini, tradicionalnih jedeh istrskega podeželja, v popoldanskem času tudi po sardelah, ki bodo na voljo na ladji Jež. Prvič se bo na Pomolu okusov predstavil tudi edini ponudnik vegetarijanske in veganske hrane v Izoli, in sicer Art kavarna Odeon. Poleg skrbi za uporabo trajnostne embalaže in ločevanje odpadkov so tudi taki ponudniki pomemben doprinos k zeleni usmeritvi Izole, ki je sicer nosilka zlatega znaka Slovenia Green.

Dodatno bo za vzdušje v popoldanskem času poskrbela tudi glasba.

Dnevi kraljice sardele v izolskih gostilnah in restavracijah

Kulinarični dnevi posvečeni sardeli, ki je v preteklosti kot glavni ulov izolskih ribičev prispevala k razvoju mesta, bodo v izolskih gostilnah in restavracij potekali od petka, 15. septembra, do nedelje, 1. oktobra. Gostinski ponudniki bodo pripravljali krožnike s to zdravo modro ribo, na katerih bo poleg klasičnih ocvrtih in sardel na žaru, najti tudi tradicionalne sardele na šavor in v čežami, nekateri pa bodo med kulinaričnimi Dnevi kraljice sardele goste razveselili z inovativnimi jedmi.

Namen združevanja gostiln in restavracij, ki v obdobju dveh tednov ponujajo tematske jedi, je promocija tipičnih lokalnih surovin in utrjevanje lokalne identitete, ki se pomembno izraža tudi skozi kulinariko.

V letošnjih Dnevih kraljice sardele sodeluje 16 izolskih gostinskih ponudnikov, ki so navedeni tudi na spletni strani Turističnega združenja Izola www.visitizola.com.