Kaj je fritaja, kaj pa frittata?

 Obe jedi sta idealni za zajtrk ali hiter kosilo, vendar obstaja ključna razlika.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Pomladno obdobje, ko nas v vrtu, gozdu in na travniku čaka ogromno zelenjave, je idealna priložnost, da si privoščimo okusne, preproste in hitro pripravljene obroke. Med take zagotovo spadajo tudi fritaja in frittata. Veste pa, kakšna je razlika med tema dvema, na prvi pogled skoraj identičnima jedeva?

Pri fritaji je ključno, da so jajca sveža. Pripravi se tako, da niso preveč zapečena, pripravljena jajca morajo ostati kremasta. Vanjo lahko dodate, kar imate radi.

Frittata pa se peče v pečici, nekaj podobnega quicheju brez testa. Blanširano ali popraženo zelenjavico (mešanica, špinača, brokoli, bučke, gobe) zmešajte z jajci in po želji sirom, nato pa jo zapečete v pečici do želene trdote.

Glavna razlika v okusu je v tem, da ima fritaja prevladujoč okus jajc, medtem ko pri frittati prevladujejo okusi zelenjave.