Kako ostati zdrav čez zimo?

Zimske mesece zaznamuje hladno vreme, zato je v tem obdobju največ prehladov in sezonskih obolenj. Kako pa izboljšati imunski sistem in se prehladom izogniti? Zbrali smo nekaj koristnih nasvetov.

Deli novico s tvojimi prijatelji

1.Priporočeno je uživanje sadja in zelenjave, ki vsebuje veliko mikrohranil in vitaminov. Vitamin C, vitamin D, cink, železo in beljakovine,  so hranila ki so bila  bila opredeljena kot ključna za rast in delovanje imunskih celic. Veliko Vitamina C vsebujejo predvsem citrusi.  Z rednim uživanjem sadja in zelenjave, boste okrepili svoj imunski sistemin se izognili prehladnim obolenjem.

Kaj jesti, ko ste prehlajeni?

2. Tudi pozimi moramo zaužiti dovolj tekočine, čeprav žeje pozimi ne čutimo tako kot poleti.Navlažena usta in grlo pomagata okrepiti naš imunski sistem, s hidracijo se telo lažje bori proti kašlju in virusom. Še vedno velja pravilo, da naj bi človek zaužil dva litra tekočine na dan.

3. Spanje je bolj pomembno kot si mislimo. Epidemiološke in laboratorijske študije so pokazale, škodljivost pomanjkanja spanja na zdravje. Poleg tega, da spanje podpira naš imunski sistem, tudi spodbuja obrambo pred okužbami in sistemskimi vnetji. Pomankanje lahko vodi v korinično vnetno stanje