Kako prepoznati meso, ki je polno antibiotikov?

Zdravniki opozarjajo, da so ravno antibiotiki v mesu glavni razlog, zakaj ljudje postajajo vse bolj odporni na antibiotike, zato obstaja resen strah, da bi lahko celo navadne bakterijske okužbe ogrozile človeško življenje

Deli novico s tvojimi prijatelji

Strokovnjaki poudarjajo, da je skoraj nemogoče najti meso, ki ni polno dodatkov in dodatnih hormonov. Vse to je precej nevarno za tiste, ki uživajo to meso, še posebej za otroke.

 

Kako prepoznati meso, ki vsebuje antibiotike?

Zdravo svinjsko meso ima svetlo do temno rdečo barvo, odvisno od starosti. Maščobno tkivo je belo, meso pa mora biti prošarano z maščobo. Po drugi strani pa svinja, ki se hrani s krmo za živino polno antibiotikov, ima belkasto meso in je precej večja.

Takšno meso je običajno polno vode, kar je vidno že ob nakupu. Piščančje meso, ki je polno antibiotikov in hormonov, je običajno večje, mehkejše in po pečenju se kost zelo enostavno loči od mesa.

Barva mesa je bleda in prav tako vsebuje veliko vode. Domača piščančja iz podeželja pa ima običajno trdno teksturo.