Kako se učinkovito pogajati o nakupu nepremičnine?

Čeprav nimamo vsi pogajalske žilice, se moramo pri nakupu nepremičnine pogajati o ceni, če hočemo ali ne. V tem prispevku bomo podali nekaj nasvetov, kako se pogajati o nakupu nepremičnine.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Pri pogajanju morate  izbrati pravi način, ki nikakor ne sme biti žaljiv in ponižujoč, prav tako morate biti vedno pripravljeni na sodelovanje in ne trmasto vztrajati pri svojih zahtevah. Potrebno je upoštevati tudi dejanske lokalne razmere in konkurenco na trgu. Zavedati se morate, da vas kljub pogajanjem nakup nepremičnine zanima. V naši nepremičninski družbi svetujemo, da se osredotočite na pomembne dejavnike. Pri nakupu stanovanj  vplivajo na ceno  lokacija, hrup v okolici, stanje ohranjenosti stanovanja in možnost parkiranja. Pri nakupu hiš pa je potrebno biti pozoren na pomanjkljivosti, kot so ogrevanje, okna, streha, cevi in podobno in prihodnjo uporabnost nepremičnine. Za znižanje cene pa morate vedno imeti utemeljene razloge.

Pri pogajanjih  postavljajte pomembna vprašanja in pokažite vaš interes za dogovor. Bodite prijazni, vljudni in samozavestni, da bodo tudi vaše pogajalske možnosti učinkovite. Svetujemo, da ste vedno realni, zavedajoč se svoje finančne zmogljivosti.

Pogajanja pa niso vedno možna predvsem tam, kjer je povpraševanje večje od ponudbe in bi bili, v kolikor bi ponudili premalo, takoj izključeni. To velja tudi za nakup nepremičnin na slovenski obali, saj je stanovanj in hiš še vedno premalo, povpraševanje pa zelo veliko.

Za učinkovito pogajanje je potrebno imeti veliko informacij, zato smo tukaj mi, da vam pomagamo pri nakupu ali prodaji nepremičnine. Zelo dobro poznamo trg in nepremičnine, ki so na voljo, zato vam prihranimo čas in energijo, ki bi ju potrebovali, če bi se želeli sami pogajati o ceni nepremičnine. Naša nepremičninska družba na vsa vaša vprašanja odgovori iskreno in strokovno in vam  prihrani veliko časa in nepotrebnega stresa.

Obala nepremičnine d.o.o.
Obala 16, 6320 Portorož
Tel : 05 674 10 30
Mob: 041 35 22 00
info@obala-nepremicnine.si
www.obala-nepremicnine.si