Kako se znebiti vonja tobakovega dima s oblačil in iz doma

Večino teh čudežnih sestavin že imate doma, a morda ne veste, da uspešno odpravljajo neprijetne vonjave v gospodinjstvu.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Morda ste se preselili v novo stanivanje ali kupili avto, v katerem je prejšnji lastnik kadil? Kakršen koli razlog že, vonj, ki ostane za tem, je nočna mora za vsakega nekadilca. Še huje, težko se ga je znebiti, in prezračevanje pravzaprav ne pomaga veliko. Na srečo pa obstajajo triki, ki uspešno odganjajo vonj tobakovega dima iz vašega doma in s vaših oblačil.

Tukaj je nekaj načinov:

Soda bikarbona

Posujte sodo bikarbono po pohištvu in preprogah ter pustite, da deluje čez noč. Ima sposobnost, da vpije vonj dima, pa tudi kateri koli drugi vonj, ki se je zatekel v vaš dom. Naslednji dan preprosto posesajte te površine. Če je vonj še vedno prisoten, ponovite postopek.

Amonijak

Stene in strop lahko obdelate z amonijakom, pomešanim z vodo (ali katerim koli čistilom na osnovi amonijaka). Ljudje pogosto zanemarjajo te dele prostorov, kjer se nabira največ plast dima. Če amonijak ne pomaga, boste morda morali ponovno prebarvati sobo. Nova barva bo prekrila staro, ki je absorbirala vonj dima, in težavo bi moralo biti rešeno.

Kis

Čeprav sam kis ni prijetnega vonja, je učinkovit pri oblačilih in tkaninah, ki zadržujejo vonj dima. V posodo z vročo vodo dodajte skodelico kisa in obesite oblačila nad njo, da se para. To naj bi pomagalo odstraniti vonj. Kis deluje tudi v hiši, če napolnite posodice z njim in jih postavite po prostorih v svojem domu.

Oglje

Vse, kar morate storiti, je postaviti posodice, napolnjene z lesnim ogljem, v prostore, ki vonjajo po dimu, ali v avto za nekaj dni. Oglje bo uspešno odstranilo vonj po cigaretah iz prostora.

Jabolko

Jabolko prerežite na polovico in ga pustite tam, kjer želite odstraniti vonj dima. Poleg tega bo vaš dom dišal po jabolkih, kar je nekakšen dodaten bonus.

Paročistilec

Enako kot stene in stropi absorbirajo tobak dim, enako velja za tla, še posebej, če so prekrita s preprogami. V takem primeru je dobro imeti paročistilec, s katerim boste globinsko očistili preproge in se znebili neprijetnih vonjav.