Na srečo za ohranjanje svežine narezane zelenjave in sadja ne potrebujete veliko. Le posodo ali vrečko, ki jo lahko hermetično zaprete, rolo papirnatih brisač, kuhinjsko krpo in malo vode.
- Polovico ali nasekljano čebulo shranjujte v hermetično zaprti posodi ali vrečki.
- Cvetačo in brokoli, ovijte v vlažno papirnato brisačo in shranite v odprti posodi ali vrečki.
- Narezano rdečo peso in papriko ovijte v vlažno papirnato brisačo in shranite v hermetično zaprti posodi ali vrečki.
- Narezano korenje, stebelno zeleno in redkvice shranjujte potopljene v vodi. Posodo pokrijte, vendar je ne zaprite hermetično. Če vodo menjate vsak dan, bo ta zelenjava ostala sveža do pet dni.
- Narezane kumare shranite v hermetično zaprto posodo.
- Zelenjavo kot so zelena solata, špinača, ohrovt ali blitva operite in dobro osušite s papirnato brisačo, nato pa jo razporedite med plasti suhih papirnatih brisač – ne pokrivajte in ne zapirajte hermetično.
- Narezano sadje kot so lubenica, melona, ananas, pomaranča ali breskev lahko shranjujete v hermetično zaprti posodi tri do štiri dni.
- Grozdje lahko ločite od pecljev, ga operete in shranite v posodo, obloženo s papirnato brisačo, ki jo lahko hermetično zaprete.
- Nasekljano zelje dobro osušite in ga shranite v hermetično zaprti posodi. Glavo zelja, prerezano na pol, ovijte v vlažno čisto kuhinjsko krpo.