Kateri so “tormentoni” poletja 2024?

“Tormentoni” so poletni glasbeni hiti, ki v poletnih mesecih postanejo izjemno priljubljeni in pogosto predvajani, zlasti na plažah, na radisjkih postajah in v diskotekah.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Tormentoni so poletni glasbeni hiti, ki običajno imajo nalezljive melodije, enostavna besedila in živahen ritem, zaradi česar se hitro vtisnejo v spomin in postanejo del poletnega vzdušja. Tako se vsako leto pojavijo novi tormentoni, ki postanejo soundtrack poletja in ustvarijo spomine, ki ostanejo z nami še dolgo po tem, ko poletje mine. Spomnimo se uspešnic, kot so bile Despacito, Macarena, Bailando in številne druge. Zlasti tisti, ki živimo ob morju, poleti stavimo predvsem na italijanske poletne glasbene uspešnice. Lansko poletje si bomo tako zagotovo zapomnili po poletnih melodijah, kot so Disco Paradise, La Dolce Vita in Italodiscouspešnica skupine The Kolors, ki sredi avgusta prihaja v Portorož. 

The Kolors

In kaj poslušamo letos?

Naši zahodni sosedje so že objavili različne lestvice najbolj priljubljenih glasbenih uspešnic tega poletja. Med temi so Tony Effe & Gaia, ki sta s svojo energično skladbo Sesso e samba takoj osvojila srca poslušalcev in se uvrstila med najbolj predvajane poletne hite.

Kot vsako poletje, je tudi letos med najolj priljubljenimi poletnimi izvajalci Fedez, ki se je letos združil z Emisom Killo v hitu Sexy shop.

Pesem je hitro zavladala na vrhu glasbenih lestvic in postala ena izmed najbolj predvajanih melodij na radijskih postajah in poletnih zabavah. Fedez, znan po svojih nalezljivih ritmih in karizmatičnih nastopih, je ponovno dokazal, zakaj je že vrsto let ena izmed glavnih zvezd italijanske poletne glasbene scene.

Med ostalimi italijanskimi hiti tega poletja srečamo še Angelino Mango s pesmijo Melodrama, Elodie z Black Nirvana, The Kolors s pesmijo Karma in druge.