KATERI ŽUPANI V SLOVENSKI ISTRI SE VOZIJO S SLUŽBENIM VOZILOM ? 

Zanimalo nas je, kako župani v slovenski Istri uporabljajo službene avtomobile: ali jih vozijo tudi v zasebne namene ali ne. Eden od županov namreč nima svojega službenega avtomobila.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Občinam slovenske Istre smo poslali vprašanje, ali imajo župani službeno vozilo in ali ga uporabljajo za osebne namene. Tako smo dobili različne odgovore.

Tako župan Mestne občine Koper uporablja eno službeno vozilo znamke Volkswagen Passat.” Zaradi opravljanja funkcije župana izven rednega delovnega časa in izven kraja sedeža delodajalca vozilo uporablja tudi v zasebne namene, pri čemer se mu v skladu z Zakonom o dohodnini (ZDoh-2) mesečno obračunava boniteta”, so odgovorili z Mestne občine Koper.

Tako je tudi v Občini Piran: župan Andrej Korenika je “uveljavil pravico do uporabe službenega vozila v zasebne namene, pri čemer se mu v skladu z Zakonom o dohodnini mesečno obračunava boniteta in ne izplačujejo povračila stroškov za prevoz na delo in z dela.”

Župan Občine Izola Milan Bogatič uporablja službeno vozilo izključno za službene namene. V Izoli pa je  občinski vozni park, vključno s tem vozilom, na voljo tudi ostalim javnim uslužbencem občinske uprave.

In kateri župan ne uporablja službenega vozila?

Župan Občine Ankaran Gregor Strmčnik uporablja svoj osebni avtomobil. Občina Ankaran nima službenega vozila za župana.