Britanski kralj Charles III. in njegova žena Camilla sta kot glavno jed na slovesnosti, ki bo v začetku maja, izbrala “kronaški quiche”, je povedala Buckinghamska palača. Jed iz špinače, boba in pehtrana je pravzaprav francoska specialiteta, ki bo na dan kronanja, 6. maja postrežena na stotine skupnih kosilih po vsej državi.
Ob kronanju Charlesove matere kraljice Elizabete II. je bil za glavno jed postrežen piščanec s curryjem in majonezo, kar Britanci še vedno obožujejo.
Palača je sporočila, da je quiche osebna izbira Charlesa in Camille in da je jed zlahka mogoče prilagoditi različnim okusom.
“Quiche je narejen iz hrustljavega, lahkega testa z delikatesnim okusom špinače, boba in svežega pehtrana. Jemo jo hladno ali toplo s solato in prekuhanim mladim krompirjem,” se poleg videa ob pripravi glasi recept, ki ga je kraljeva družina objavila na uradni spletni strani.
Buckinghamska palača razkriva bolj malo podrobnosti praznika, ki bo glede na število gostov skromnejši kot kronanje Charlesove matere, kar je deloma odraz sodobnega časa in naraščajočih življenjskih stroškov.