Kdaj bo ponovno odprta lokalna cesta Seča – Parecag – Korte?

Na lokalni cesta na relaciji Seča – Parecag – Korte med hišami, s številkami Parecag 26 do Parecag 52 je še vedno zapora ceste, kljub temu, da je bilo prvotno sporočeno, da bo zapora ceste trajala do 30. junija 2022.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Zaradi še vedno trajajoči zapore na lokalni cesti Seča – Parecag – Korte smo se z vprašanjem o odpravi zapore in dokončanju del obrnili na Občino Piran.

Na občinski lokalni cesti Seča – Parecag – Korte, poleg gradbeno sanacijskih del, ki se izvajajo v sklopu odprave reklamacij pri vgradnji fekalne kanalizacije (dela so potekala pred cca. 10 leti), gre predvsem za sanacijo posedkov okoli jaškov in na prekopih za fekalno kanalizacijo, izvajajo tudi gradbena dela za obnovo vodovodnega omrežja. Naročnik je Rižanski vodovod Koper, izvajalec del je Grafist d.o.o..

Po zaključku vseh zgoraj navedenih del je predvideno asfaltiranje celotne širine vozišča v dolžini cca. 740 metrov. Ob tem bodo uredili tudi nekaj novih meteornih propustov na najbolj izpostavljenih delih. Asfaltiranje bi naj bilo zaključeno do 9. julija 2022, sporočajo z občine.

“Zaradi vseh zgoraj navedenih dejstev se je rok za zaključek del žal nekoliko podaljšal, za kar se občanom Občina Piran iskreno opravičuje in prosi za razumevanje,” so še sporočili.