Priznanje Michelin Selected, ki ga prejmejo restavracije z izrazitim občutkom za kakovostne sestavine in potencial za kulinarično odličnost, daje nov zalet vsem gastronomskim zgodbam, ki se snujejo v kleti Vinakoper in restavraciji KOGO.
Za chefa Tilna Župevca to priznanje ni le potrditev dosedanjega dela, temveč predvsem navdih za ustvarjanje: »Od prvega priznanja dalje čutim odgovornost in hkrati motivacijo, da ustvarjam še bolj poglobljeno; z občutkom do lokalnega, spoštovanjem do vsega, kar Istra ponuja, in z mislijo na tiste, ki sedejo za našo mizo. Naši krožniki rastejo iz lokalnih surovin in tradicije, a vedno z malce igrivosti, sodobne drže in – tudi delčkom mene. Prav to, da se gostje vedno znova vračajo raziskovat, okušat in doživljat, mi daje največji zagon. Oni so moje ogledalo.«
Nenehno si postavljajo nove izzive
Ponos ob prejemu priznanja deli tudi direktor Vinakoper, mag. Borut Fakin, ki je poudaril: »Tretje Michelinovo priznanje je prišlo ob pravem času. Z ekipo KOGO si nenehno postavljamo nove izzive in visoke standarde. Eden takšnih je vsekakor tudi letošnje odprtje gastro laba KeBon, stičišča vrhunskih ustvarjanj in doživetij istrske gastronomije, v katerem potekajo teambuildingi in kuharski tečaji ter druženja za zaključene skupine. In prav ta interakcija z gosti, z ljubitelji istrske gastronomije zagotovo daje nov navdih za kulinarično ustvarjanje. Priznanje, kot je Michelin Selected, potrjuje, da gremo v pravo smer, morda celo tja, kjer nas doslej še ni bilo.«
