KOLESARSTVO: Triatlon za pokal Istre in zapore cest

Deli novico s tvojimi prijatelji

Prvega junija bo Koper znova v znamenju športno-rekreativne prireditve Triatlon za pokal Istre – obetajo se tudi začasne zapore prometa. 

Tako kot v minulih izvedbah se bo prvi del tekmovanja odvijal v morju, triatlonci se bodo na plavalno preizkušnjo podali s koprskega mestnega kopališča. Sledil bo kolesarski del, in sicer od Ukmarjevega trga do konca obalne ceste oziroma do razcepa Ruda, nato pa še tekaški del, od Ukmarjevega trga do Žusterne.

Zaradi prireditve bodo v mestu zapore prometa. Pristaniška ulica bo na dan prireditve med 13.30 in 19.30 popolnoma zaprta za promet na odseku od krožišča pri koprski tržnici do krožišča pri parkiriščih tržnice. Prav tako bo v tem času popolnoma zaprta Piranska cesta, in sicer od krožišča pri parkiriščih tržnice do krožišča pred uvozom na avtocesto, v smeri center – Semedela, medtem ko bo promet v smeri Semedela – center potekal nemoteno. Zapora obeh pasov bo v tem času tudi na Istrski cesti, od  krožišča Piranske ceste pred uvozom na avtocesto do razcepa Ruda/Izola center.

Med 17. in 20.30 bo popolna zapora tudi na Semedelski cesti (od mostu) in Pristaniški ulici (pešpoti) do Žusterne. Od petka, 31. 5. od 14. ure do sobote, 1. 6. do 22. ure pa bo onemogočeno tudi parkiranje na Ukmarjevem trgu.