Najdražje sobe v slovenski Istri

Kdo si še lahko privošči dopust na slovenski obali?

Deli novico s tvojimi prijatelji

O poletnih počitnicah sanjamo vse leto, slovenska obala pa ponuja obilico čudovitih razgledov in doživetij. Narava nam je podarila čudovite plaže in čisto morje, vendar za počitnice ob morju potrebujemo turistično ponudbo ali vsaj sobo za prenočitev.

Čeprav počitnice na slovenski obali niso tako drage kot potovanja na eksotične destinacije, pa tudi niso najcenejše. Sobe v slovenski Istri so v turistični sezoni precej drage. Če se odločite za potovanje z majhnim proračunom, je najbolje, da se odločite za prenočitev v hostlu. Čeprav so obalni hostli večinoma lepi in čisti, je cena nizka, saj ne ponujajo lastne kopalnice, sobe pa ne vključujejo navadnih postelj, temveč pograde. Zato so hostli večinoma polni mladinskih skupin. Cene za nočitev v hostelih slovenske Istre se gibljejo od 40 evrov do 99 evrov. Najbolj poceni je Hostel Adriatic Piran, kjer je cena za nočitev od 40 do 65 evrov. Cena za nočitev v Hostlu Trobenta in Oblak v Portorožu je med 65 in 95 eurov. V Hostlu BellaVista v Kopru se cene za nočitev gibljejo med 54 in 99 evrov.

Cene nočitev v apartmajih

Na spletni strani Airbnb lahko najdete številne apartmaje. Cene za nočitev v apartmajih v Kopru se začnejo pri približno 70 evrov in segajo do 120 evrov. Na podeželju pa so cene nižje in za nočitev lahko plačate le 26 evrov. Apartmaji v Portorožu in Piranu so dražji, cene za eno noč pa segajo do 350 evrov. Cena apartmajev v Izoli je približno 200 evrov.

Na spletni strani nepremicnine.net pa se včasih lahko najde stanovanje, ki ga oddajajo za vse poletje, in cene so okrog tisoč evrov na mesec.

Kako drage so najdražje sobe?

Mind Hotel Slovenija – Terme & Wellness LifeClass v Portorožu svojim gostom ponuja klimatizirane, velike in sodobno opremljene sobe z balkonom, TV z ravnim zaslonom, mini barom in kopalnico. Imajo tudi dostop do luksuzne zasebne plaže in treh bazenov. Cena za nočitev je od 318 do 368 evrov. Če pa pridete konec septembra, lahko sobo rezervirate za 218 evrov.

Hotel Kempinski Palace Portorož je hotel s petimi zvezdicami, v katerem nočitev stane od 335 do 495 evrov. Za to ceno so gosti nastanjeni v hotelu v središču Portoroža, ki se nahaja v urejenem parku, ki je zaščiten kot kulturna dediščina. Na voljo so bazen z morsko vodo, nov spa in wellness center ter restavracije in bari. Gostje hotela lahko poleti brezplačno uporabljajo plažo Palace Beach, opremljeno z luksuznimi ležalniki, senčniki in kabinami.

Najdražji hotel v Kopru je Hotel Grand Koper. Cena za nočitev je 328 evrov. Hotel Grand Koper ponuja bar in à la carte restavracijo s prostorno teraso.

Cena ene noči v hotelu Cliff Belvedere v Izoli znaša od 270 do 335 evrov. Hotel se nahaja na hribu v naravnem parku Strunjan. Ponuja bazen in restavracijo s čudovitim pogledom na morje. Gostom ponujajo tri savne in kozmetične tretmaje ter masaže.