Kopalni dan v Portorožu ali Kopru

Preverili smo koliko bo družinico stal kopalni dan v Kopru in Portorožu.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Poletne temperature vabijo na morje. Osvežitev v morju pa ni poceni. Preverili smo koliko boste morali plačati za kopalni dan ob morju za parkirnino in ležalnik ter senčnik. Torej brez steklenice navadne vode. Sploh ne bo tako zelo poceni.

V Portorožu so cene takšne:

Ura parkiranja na območju Portoroža vas bo stala 2 €. Če boste dan hoteli dobro izkoristiti in boste parkirali za recimo 8 ur bo to naneslo 16 €.

Cena za ležalnik  pa na travnatem delu 6 €,  na peščenem delu 7 €. Cena za senčnik pa je 7 €.  Cena senčnika s sefom je 10 €.

Predpostavimo, da se bo družina odločila za ugodnejšo možnost in bo tako za tri ležalnike in senčnike na travnatem delu plačala 39 €.

 Kopalni dan: Kako pa je v Kopru?

Koper ponuja manj. Na Marjetici, ki upravlja s kopališči so nam povedali, da izposoje ležalnikov in senčnikov tam ni mogoče. Ura parkiranja na parkirišču v Žusterni je 2 € na uro. Če parkiramo za osem ur to pomeni 16€. Izposoja ležalnikov je mogoča na centralni plaži Mokra mačka, kjer je dnevni najem 5 €. Senčnikov pa zaradi naravne sence ne izposojajo. Parkiranje na bližnjem parkirišču na Ukmarjevem trgu stane 2, 50 €. Trije ležalniki in osem ur parkiranja nas bodo tako stali 35 €. 

Ob tem velja dodati, da če se pripeljemo iz Ljubljane bomo še za gorivo porabili približno 25 €. Če pa zraven želimo še nekaj popiti in skromno pojesti smo že blizu 100 €. Za en kopalni dan. To pa za denarnice Slovencev sploh ni tako malo.