KOPER JE BIL POLN OKUSOV

Koper je bil poln okusov: Teden restavracij na ulici prinesel vrhunsko kulinarično doživetje na Titov trg

Deli novico s tvojimi prijatelji

Letošnji Teden restavracij na ulici je po uspehu v Celju prvič zaživel na Obali, in sicer na Titovem trgu v Kopru. Dogodek je obiskovalcem ponudil nepozabno kulinarično izkušnjo, ki je združila vrhunske okuse, lokalne sestavine in prijetno vzdušje sredi starega mestnega jedra.

Na enem mestu se je zbralo kar 15 priznanih slovenskih chefov, ki so za obiskovalce pripravili unikatne ulične jedi. Vsaka jed je bila skrbno pripravljena z mislijo na trajnost, tako pri izbiri sestavin kot embalaži. Posebna pozornost je bila namenjena lokalnim pridelkom in živilom z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«, kar je dogodek naredilo tudi okolju prijaznejši. Vsaka jed je stala le 8 evrov, kar je omogočilo, da so lahko obiskovalci preizkusili več različnih okusov.

IMG 0341

Na enem mestu se je zbralo kar 15 priznanih slovenskih chefov, ki so za obiskovalce pripravili unikatne ulične jedi.  Na dogodku so svoje kulinarične mojstrovine predstavili nekateri najbolj priznani slovenski chefi, ki so s svojo strastjo in znanjem navdušili obiskovalce. Med njimi so bili Alex Iacoviello iz JAZ by Ana Roš, Mojmir Šiftar iz Pen kluba, Gregor Jelnikar iz Georgie bistroja, Jorg Zupan iz Aftra, Tomaž Bratovž iz JB restavracije, Luka Košir iz Griča, Martina Breznik iz Hiše Raduha, Marko Magajne iz Galerije okusov, Igor Jagodic iz Restavracije Strelec, Simo Komel iz Gradu Štanjel, Vjekoslav Hederić iz Restavracije Salicornia, Denis Ibrišimović in Julijana Krapež iz Gostilne Podfarovž, Jure Dretnik iz Restavracije GT19, Tadej Dolinar iz Altroke ter Damjan Fink iz Hiše Fink.

Poleg odlične hrane so obiskovalcem na voljo bile tudi številne druge zanimivosti. Vinski bar je ponujal skrbno izbrana vina slovenskih vinarjev, koktajl kotiček je navdušil s pestro ponudbo pijač, pripravljenih iz lokalnih sestavin, beer garden pa je poskrbel za sproščeno druženje v prijetnem vzdušju. Dogodek je popestril tudi DJ z izborom glasbe, ki je ustvaril pravo obmorsko vzdušje, obiskovalce pa so čakale tudi nagradne igre.

Posebnost letošnjega Tedna restavracij na ulici je bila tudi Chef’s Table – ekskluzivna večhodna večerja, ki je ponujala poglobljeno kulinarično doživetje in je zahtevala obvezno rezervacijo. Prijave zanj so bile kmalu odprte, zato so si ga mnogi pravočasno rezervirali.

Dogodek je bil brezgotovinski in brezplačen za vse obiskovalce, kar je omogočilo prijeten obisk brez skrbi glede organizacije. Prav tako rezervacija ni bila potrebna, zato je lahko vsakdo svobodno prišel in užival v okusih ter vzdušju enega najbolj čarobnih trgov v Sloveniji.

Teden restavracij na ulici na Titovem trgu v Kopru je tako obiskovalcem omogočil vrhunsko kulinariko, druženje, glasbo in prijeten obmorski ambient. To je bila odlična priložnost, da so spoznali nove okuse, podprli lokalne proizvajalce in preživeli nepozaben čas v objemu slovenske gastronomije.

Organizatorji, Mestna občina Koper in Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper, so s to kulinarično prireditvijo ustvarili prostor, kjer se srečujejo okus, kakovost in druženje, kar je obiskovalcem ponudilo nepozabno doživetje.

IMG 0342

Letošnji Teden restavracij na ulici na Titovem trgu v Kopru je dokazal, da lahko kulinarika povezuje ljudi in ustvarja edinstvene trenutke. Obiskovalci so odšli bogatejši za nove okuse, prijetna druženja in navdušenje nad slovensko kulinarično tradicijo, ki jo soustvarjajo vrhunski chefi in lokalni pridelovalci. . Z velikim veseljem pričakujemo prihodnje dogodke, ki bodo znova združile ljubezen do hrane, druženja in kakovostnega preživljanja prostega časa v kulisu Obale.