Koprski tat v priporu

Deli novico s tvojimi prijatelji

Policisti Policijske postaje Koper so 15. 4.2020 obravnavali kaznivo dejanje velike tatvine, ko je neznani storilec vlomil v eno od trgovin na območju korpske tržnice in iz nje ukradel več ročnih ur, vrednih približno 3.500 evrov.

Istovrstno kaznivo dejanje so policisti na istem kraju obravnavali tudi 11. 4. 2020, ko je bila iz trgovine izvršena tatvina denarja in hrane, v vrednosti približno 230 evrov.

 

Policisti so imeli 17. 4. 2020 ponoči v Kopru v postopku 44-letnega Koprčana, ki je bil že obravnavan v povezavi z istovrstnimi kaznivimi dejanji. V postopku so mu zasegli manjšo količino prepovedane droge heroin in kokain in nekatere predmete, ki izvirajo iz vloma v trgovino na koprski tržnici, 15. 4. 2020, zaradi česar so mu odvzeli prostost.

 

Policisti so 44-letnega Koprčana obravnavali še 8 kaznivih dejanj tatvin, ki jih je izvršil v različnih trgovinah in bencinskem servisu na območju  Kopra. Kradel je predvsem parfume  višjega cenovnega razreda. Na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Kopru so pri njemu opravili hišno preiskavo.

 

Zoper 44-letnega  Koprčana so podali več kazenskih ovadb, in sicer zaradi utemeljenega  suma storitve kaznivega dejanja Velike tatvine, kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog in 8 kaznivih dejanj Tatvin.

Preiskovalni sodnik je zanj odredil pripor.