Košarice z jajci in bučkami, ki jih lahko jeste za zajtrk, kosilo in večerjo

Pečene košarice z jajci in bučkami lahko jeste za zajtrk, kosilo in večerjo. Lahko pa jih postrežete tudi kot samostojen beljakovinski prigrizek – na primer pred ali po obisku telovadnice.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Modelčke za mafine lahko uporabite tudi za pripravo slanih prigrizkov z visoko vsebnostjo beljakovin. Ta recept za košarice iz jajc in bučk je najboljši dokaz.

Pečete jih lahko v kovinskih modelčkih za mafine – le poskrbite, da jih v notranjosti dobro namastite. Če imate na voljo silikonske, jih uporabite – pečeni prigrizki se manj primejo silikonskega modela.

Ta recept vsebuje le tri glavne sestavine – jajca, sir in bučke ter nekaj začimb. Če nimate na voljo česna in čebule v prahu, lahko uporabite tudi sveže – drobno ju sesekljajte in prepražite skupaj z bučkami, preden ju dodate preostali mešanici.

Pečene košarice iz jajc in bučk lahko jeste za zajtrk, kosilo in večerjo. Lahko jih postrežete tudi kot samostojen beljakovinski prigrizek, na primer pred ali po obisku telovadnice.

košarice

Košarice z jajci in bučkami – sestavine:

300 g naribanih bučk (približno 2 srednje veliki bučki)
60 g naribanega sira gauda
9 jajc
½ čajne žličke česna v prahu
½ čajne žličke čebule v prahu
¼ čajne žličke mletega muškatnega oreščka
sol in poper po okusu
rastlinsko olje po okusu

košarice

Košarice z jajci in bučkami – priprava:

Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. Pripravite pekač za mafine, ga naoljite in postavite na stran.

Bučke dobro naribajte in odcedite odvečno vodo. V ponvi segrejte malo rastlinskega olja, nato pa v njem prepražite naribane bučke.

Bučke potresite s soljo in poprom, česnom in čebulo v prahu.

Pražite jih na srednji temperaturi 10 do 12 minut, dokler ne dobijo lepe zlato rjave barve in odvečna voda izhlapi.

košarice

Pustite jih, da se ohladijo, nato jih zmešajte s stepenimi jajci.

Vse skupaj začinite s soljo in poprom ter muškatnim oreščkom.

V vsak mafin vlijte mešanico.

Mafine pecite v ogreti pečici približno 20 do 25 minut oziroma dokler niso pečeni.

Postrezite jih s prilogo po vaši izbiri. Dober tek!