Ta odlična sladica – kroglice s čokolado in pistacijami – je zelo enostavna za pripravo in zahteva le nekaj sestavin. Za pripravo boste potrebovali le čokolado, sladko smetano, malo masla – in pistacije.
Priprava kroglic s čokolado in pistacijami vam bo vzela le 20 minut, vendar ne pozabite, da mora biti ganache dobro ohlajen, da je primeren za oblikovanje. Če nameravate kroglice postreči zvečer, zmes pripravite zjutraj in jo postavite v hladilnik ter jih oblikujte pred prihodom gostov.
Iz zgornje mešanice boste dobili 20 kroglic. Služile bodo kot poslastica po svečanem kosilu ali kot prigrizek ob skodelici kave. Okusno!
SESTAVINE
150 g pistacij
175 ml sladke smetane
175 g mlečne čokolade
90 g temne čokolade
25 g masla
pol skodelice kakava v prahu

PRIPRAVA
Pistacije drobno zmeljemo v multipraktiku.
Sesekljano čokolado zmešamo z 90 g mletih pistacij. Preostanek damo na stran za dekoracijo.
Smetano segrejemo do vretja in jo prelijemo čez čokolado.
Dodamo rezine masla in mešamo, dokler se čokolada popolnoma ne stopi.
Mešanico čokolade in pistacij pustimo pri sobni temperaturi, da se ohladi, nato pa jo za 4 ure prestavimo v hladilnik.
Pekač ali velik pladenj obložimo s papirjem za peko.
Ohlajeno mešanico ročno oblikujemo v kroglice in jih razporedimo po pekaču.
Pekač pokrijemo s folijo in kroglice postavimo v hladilnik za 30 minut.
Kroglice povaljamo v kakavu in preostalih mletih pistacijah.
Hranimo v zaprti posodi v hladilniku!





