Kremasta sladica Monte: Preproste in poceni sestavine in okusen rezultat

Monte je ena tistih preizkušenih sladic, h kateri se vedno znova vračamo. Tako radi jo imamo, zato ker jo je izjemno enostavno pripraviti, poleg tega pa je enostavno dobiti vse potrebne sestavine, ki niti niso zelo drage.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Čeprav je navdihnjena s priljubljeno sladico v kozarcu, jo imajo mnogi še bolj radi, zato smo pripravili recept za preprostejšo različico te kremaste sladice brez peke.

Monte sladica – sestavine:

1 l mleka
12 žlic gustina
10 žlic sladkorja
200 g margarine ali masla
500 ml sladke smetane
300 g čokolade za kuhanje
200 g majhnih piškotov + mleko za pomakanje

Monte sladica – priprava:

Pripravite belo kremo. V majhni skledi zmešajte 200 ml mleka, 12 žlic gustina (Gussnel) in 10 žlic sladkorja. Pripravljeno mešanico počasi vlijemo v preostalo vrelo mleko in nenehno mešamo, da preprečimo nastanek grudic. Kuhajte, dokler se ne zgosti, nato odstavite z ognja in pustite, da se popolnoma ohladi. V ohlajeno kremo vmešajte 200 g margarine ali masla in dobro premešajte, da dobite gladko zmes.
Pripravite temno kremo. V kozici segrejte 500 ml sladke smetane in dodajte 30 gramov čokolade za kuhanje. Mešajte na majhnem ognju, dokler se čokolada popolnoma ne stopi, vendar pazite, da ne zavre. Odstavite z ognja in pustite, da se nekoliko ohladi.
V globok pekač razporedite vrsto piškotov (po želji – npr. petit beurre), ki jih predhodno na kratko pomočite ali poškropite z mlekom. Belo kremo enakomerno namažite po piškotih. Črno smetano previdno prelijte čez belo smetano. Sladico čez noč postavite v hladilnik, da se strdi.

Nasvet: Če imate raje biskvit, lahko piškote nadomestite z njim. Ko spečete biskvit, nadaljujte po receptu.