Kruhove šnite: Dober način, kako porabiti star kruh

Kuharica Leftovers je nastala kot rezultat Erasmus+ projekta Make it green. Partnerstvo v projektu sestavljajo tri gostinsko-turistične šole: Srednja šola za gostinstvo in turizem Maribor kot nosilka projekta ter Gostinsko-turistična šola Beograd in Višja poklicna šola Eugena Kumičića Rovinj.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Kot piše v knjižici, je projekt namenjen iskanju rešitev na področju turizma in gostinstva, ki bi pripomogle k ohranjanju narave in boju proti podnebnim spremembam. Da bi to dosegli, so se osredotočili na tri cilje: zeleni turizem, ponovno uporabo odpadnih surovin in kuhanje brez odpadkov. Načrtovane aktivnosti so bile namenjene spodbujanju kritičnega mišljenja in ustvarjalnosti udeležencev v iskanju boljše prihodnosti.

Recept za kruhove šnite

Sestavine

star kruh
2-3 jajca

mleko

žlička sladkorja
olje
marmelada, čokolada

Priprava

Narežemo kruh. Jajca razbijemo v skledo in jih zmešamo z mlekom. V mešanico pomakamo rezine kruha, nato pa jih v ponvi popečemo na olju. Popečene kruhke potresemo s sladkorjem. Postrezite z marmelado ali stopljeno čokolado.

Še en zanimiv recept za jed iz kruha so topli kruhki.