Sestavine:
– 2 zreli hruški
– 200 g svežih jagod
– 2 žlici medu
– 1 žlica limoninega soka
– 1 žlička vaniljevega ekstrakta
– 2 žlici grškega jogurta
– Pest nasekljanih orehov ali mandljev
– Sveža meta za dekoracijo
Priprava:
Najprej pripravimo sadje. Hruške olupimo, razpolovimo in narežemo na tanke rezine. Jagode operemo, odstranimo peclje in jih narežemo na četrtine.
Sledi priprava medene omake. V manjši posodi zmešamo med, limonin sok in vaniljev ekstrakt. Zmes rahlo segrejemo, da se med lepo raztopi in omaka postane tekoča.
Na krožnik ali v stekleno skodelico izmenično zlagamo rezine hrušk in koščke jagod. Sadje prelijemo z medeno omako, ki mu bo dodala sladkobo in svežino. Za piko na i dodamo žlico grškega jogurta, ki poskrbi za kremasto teksturo. Na koncu sladico posujemo s sesekljanimi orehi ali mandlji, ki dodajo hrustljavost, ter okrasimo z lističi sveže mete.
Nasvet za popolno sladico:
Če želimo sladico še bolj osvežilno, lahko grški jogurt nadomestimo s kepico vaniljevega sladoleda. Za dodatno aromo pa lahko čez sladico potresemo malo cimeta ali naribane limonine lupinice.
Priprava je hitra, sestavine so preproste, rezultat pa navdušujoč.