Lahka sadna sladica z jagodami, hruškami in medeno omako

Spomladanski dnevi kličejo po svežih, lahkih in osvežilnih sladicah. Kombinacija sočnih hrušk, sladkih jagod in nežne medene omake je popolna izbira za zaključek kosila ali kot lahkotna poslastica ob popoldanski kavi. Ta sladica ne potrebuje pečice in je pripravljena v nekaj minutah, njen okus pa bo zagotovo navdušil.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Sestavine:

– 2 zreli hruški
– 200 g svežih jagod
– 2 žlici medu
– 1 žlica limoninega soka
– 1 žlička vaniljevega ekstrakta
– 2 žlici grškega jogurta
– Pest nasekljanih orehov ali mandljev
– Sveža meta za dekoracijo

Priprava:

Najprej pripravimo sadje. Hruške olupimo, razpolovimo in narežemo na tanke rezine. Jagode operemo, odstranimo peclje in jih narežemo na četrtine.

Sledi priprava medene omake. V manjši posodi zmešamo med, limonin sok in vaniljev ekstrakt. Zmes rahlo segrejemo, da se med lepo raztopi in omaka postane tekoča.

Na krožnik ali v stekleno skodelico izmenično zlagamo rezine hrušk in koščke jagod. Sadje prelijemo z medeno omako, ki mu bo dodala sladkobo in svežino. Za piko na i dodamo žlico grškega jogurta, ki poskrbi za kremasto teksturo. Na koncu sladico posujemo s sesekljanimi orehi ali mandlji, ki dodajo hrustljavost, ter okrasimo z lističi sveže mete.

Nasvet za popolno sladico:

Če želimo sladico še bolj osvežilno, lahko grški jogurt nadomestimo s kepico vaniljevega sladoleda. Za dodatno aromo pa lahko čez sladico potresemo malo cimeta ali naribane limonine lupinice.

Priprava je hitra, sestavine so preproste, rezultat pa navdušujoč.

jagode