Masayah danes nastopa v Zagrebu

V zagrebški Tvornici kulture bo danes prvič potekal glasbeni festival Lift. Festival je namenjen mladim glasbenikom iz Hrvaške in regije, med nastopajočimi pa bo tudi, kot napovedujejo hrvaški mediji, slovenska senzacija, hip hop in R’n’B glasbenica Masayah.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Glavni cilj festivala Lift je po besedah organizatorjev, glasbene založbe Aquarius Records, občinstvu, medijem in profesionalcem iz glasbene industrije predstaviti zanimive mlade glasbenike in jim približati njihovo glasbo.

Festival se bo začel drevi ob 20.30 s koncertom domače indie rock skupine RODEO. Sledil bo premierni nastop zagrebške skupine Baby Babilon, nato pa bosta na oder stopila alternativna pop zasedba kids from the sky in letošnji dobitnik porina za najboljšega novega izvajalca Marko Bošnjak.

Sledila bosta še beograjska zasedba Fantom in zagrebški trap izvajalec Zembo Latif, festival pa bo sklenila prav Masayah.

22-letna glasbenica iz Ankarana s pravim imenom Mia Puhar Rodin je pred festivalom dejala, da se zelo veseli zagrebškega nastopa in da jo je vabilo na festival zelo presenetilo, obenem pa je izrazila upanje, da se bo še vračala na Hrvaško.

Hrvaški mediji Masayah opisujejo kot slovensko senzacijo. Je avtorica viralnega hita Ni panike, na Hrvaškem pa je navduševala že na letošnjem Sea Star Festivalu. V Zagrebu bo nastopila prvič, poleg skladbe Ni panike pa bo predstavila tudi nekatere druge pesmi s svojega debitantskega albuma Zavedeno.

Z glasbenico smo se v intervjuju pred časom pogovarjali tudi na OBALAplus.

Masayah: Mi, androgeni – “drugačni”, smo za to “krivi”