Masaža obraza? Zakaj pa ne!

Ste že slišali za izraz “facialist”? Profesionalni maserji obraza ne gladijo zgolj gubic, pač pa se poglobijo v telesne procese posameznika.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Manualni lifting obraza, intraoralna masaža in gua-sha je le nekaj tehnik masaže obraza, ki so v svetu postale pravi modni in lepotni hit. S pomočjo masaže facialist oz. maser obraza aktivira mišice, poskrbi za boljšo prekrvavitev kože in sproščanje napetosti, ki se kopičijo v obraznih mišicah.

Ker so obrazne mišice najkrajše mišice v telesu, se jih s pravilno tehniko masaže zelo hitro aktivira. To pomeni, da so rezultati vidni že po prvem tretmaju. Maserji obraza pri svojem delu obravnavajo vse strukture na obrazu – limfni sistem, krvni obtok, mišice in kosti. Pri tem si pomagajo z različnimi pripomočki, kot so poldragi kamni, valjčki za obraz ali manjše ventuze, vse s ciljem sproščanja napetosti in aktivacije obraznih mišic.

Nega obraza v poletnih mesecih

Nega obraza poleti zahteva nekoliko več pozornosti in ima svoja pravila, ki jih je vredno upoštevati. O njih smo povprašali facialist Saro Bičič, ki je certificirana trenerka za tehniko Gua sha. Sara poudarja pomen uporabe zaščitne sončne kreme s faktorjem 50, ki jo je potrebno nanašati vsaki dve do tri ure. Priporoča tudi uporabo klobuka ter očal, ki so nepogrešljiv modni dodatek in nas hkrati ščitijo pred sončnimi žarki.

Če se odločimo za nego obraza v salonu, je priporočljivo, da se soncu izogibamo vsaj 48 ur po tretmaju. Pomembna je tudi zadostna hidracija telesa, ki jo dosežemo z rednim pitjem vode skozi ves dan. Po telesu in obrazu se lahko popršimo tudi z naravnimi hidrolati, ki blagodejno vplivajo na kožo in nas osvežijo z nežnimi vonji.